Παρασκευή 4 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Εντονα προβλήματα από τις πλημμύρες

Εικόνες καταστροφής σε υποδομές και καλλιεργημένες εκτάσεις αποκάλυψε χτες το πρώτο φως της μέρας στην περιοχή των Αρχανών Ηρακλείου, όπου προχτές το βράδυ τα ορμητικά νερά του Σιλαμιανού ποταμού, που υπερχείλισε, παρέσυραν καλλιέργειες, τοιχία και τμήματα του οδοστρώματος.

Αρκετά προβλήματα υπήρξαν σε τμήματα του νομού εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν, και εξαιτίας της χρόνιας έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων. Οι κλήσεις για συνδρομή στην Πυροσβεστική ήταν από κατοίκους περιοχών σε Αρχάνες, Αγιο Σίλα, Σίλαμο, Πρασσές, Μαλάδες, Μυρτιά, Μελέσες, Αγιο Βασίλειο αλλά και στο επαρχιακό δίκτυο Κουνάβων, όπου σημειώθηκαν κατολισθήσεις.

Εκτός από τις κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο, αλλά και τους εγκλωβισμούς που σημειώθηκαν στη Σίλαμο του Δ. Αρχανών - Αστερουσίων, όταν «φούσκωσε» το ποτάμι της περιοχής, πλημμυρικά φαινόμενα υπήρξαν, επίσης, σε σπίτια στις Μαλάδες και στη Φοινικιά. Οταν ο ποταμός Σιλαμιανός υπερχείλισε τα νερά έσπασαν τοιχίο και πλημμύρισαν το δρόμο. Τρία άτομα απεγκλωβίστηκαν από την περιοχή. Επίσης, 22 άτομα απεγκλωβίστηκαν από γήπεδο στο Γιόφυρο.

Μάλιστα, εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας του νερού που έπεσε όλη την προχτεσινή μέρα, ο Γαζανός ποταμός ήταν στα πρόθυρα της υπερχείλισης, ενώ και στον Δρακουλιάρη ποταμό, η στάθμη του νερού ανέβηκε σε ανησυχητικά επίπεδα, όπου η Πυροσβεστική έσπευσε με ειδικό όχημα. Συνεργεία με μηχανήματα επιχείρησαν, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Ανάλογες εικόνες με δρόμους «ποτάμια» καταγράφηκαν και σε άλλες περιοχές, όπως στην Τύλισσο. Επίσης, στο Σίσι Λασιθίου υπερχείλισε το απόγευμα της Τετάρτης, ο ποταμός στον Μπούφο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ