Παρασκευή 4 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΚΗ ΚΑΜΠΑΝΟΥ
Φρίκη τα στοιχεία της ιατροδικαστικής έκθεσης

Από τις μεγάλες διαδηλώσεις καταδίκης της δολοφονίας του Αλκη
Από τις μεγάλες διαδηλώσεις καταδίκης της δολοφονίας του Αλκη
Αποκαλυπτικά για τη βαναυσότητα της δολοφονικής επίθεσης που δέχθηκε ο 19χρονος Αλκης Καμπανός στις 31 Γενάρη από χούλιγκανς του ΠΑΟΚ στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, είναι τα στοιχεία της ιατροδικαστικής έκθεσης που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με αυτά, στο σώμα και τα όργανά του αναγνωρίστηκαν 28 διαφορετικά ευρήματα που συνηγορούν στο συμπέρασμα ότι ακόμα και αν το χτύπημα με το δρεπάνι δεν είχε βρει τη μηριαία αρτηρία, ο 19χρονος θα έχανε τη ζωή του από τα υπόλοιπα χτυπήματα. Το πτώμα του Αλκιβιάδη Καμπανού φέρει πολλαπλές κακώσεις στο κεφάλι και στα άκρα. Ο θάνατός του οφείλεται σε θανατηφόρες κακώσεις στα κάτω άκρα και σε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Στα μαλακά μόρια της κεφαλής αναγνωρίζονται αιμορραγική διήθηση ινιακά, δυο ρωγμώδη κατάγματα, έντονο οίδημα επί του εγκεφάλου (επηρεασμό της παρεγκεφαλίδας), υπαραχνοειδής αιμορραγία στο μετωπιαίο λοβό και στο αριστερό εγκεφαλικό ημισφαίριο. Στον τράχηλο και τον θώρακα οι πνεύμονες ήταν έξαιμοι, εντοπίστηκαν μικρού βαθμού αθηροματικές αλλοιώσεις στα στεφανιαία αγγεία ενώ ήταν έξαιμο και το μυοκάρδιο.

Για αυτή τη φρικιαστική δολοφονία έχουν προφυλακιστεί 12 νεαροί, που συμμετείχαν στην ομάδα που έστησε τη φονική ενέδρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ