Παρασκευή 4 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΠΑ - ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Κλείνει δεκάδες καταστήματα η «Amazon»

Στο δρόμο αφήνει εκατοντάδες υπαλλήλους υποκαταστημάτων της σε ΗΠΑ και Βρετανία η διοίκηση της πολυεθνικής ηλεκτρονικού εμπορίου «Amazon.com Inc», μετά την απόφασή της να κλείσει το σύνολο των 68 καταστημάτων φυσικής παρουσίας και των μαγαζιών που μεταφέρουν παιχνίδια και είδη οικιακής χρήσεως.

Σύμφωνα με το πρακτορείο «Reuters», η εξέλιξη σηματοδοτεί μία κρίσιμη καμπή για την εταιρεία, που άρχισε τη δράση της ως ένα διαδικτυακό βιβλιοπωλείο, οδηγώντας στη χρεοκοπία τα καταστήματα λιανικής πώλησης βιβλίων και μουσικών ειδών «Borders».

Η «Amazon» ανακοίνωσε ότι θα επικεντρώσει περισσότερο την προσοχή της στη διάθεση ειδών καθημερινής χρήσης, αλλά και σε μία λογική εμπορικού πολυκαταστήματος. Μετά το άνοιγμα του πρώτου βιβλιοπωλείου στο Σιάτλ το 2015, η «Amazon» δοκίμασε μία σειρά από ιδέες για τις πωλήσεις λιανικής, όπως τα μίνι μάρκετ χωρίς ταμίες, τα σούπερ μάρκετ, αλλά και ένα εμπορικό πλαίσιο λιανικών πωλήσεων, το οποίο προώθησε εμπορικά ως «4-star», πωλώντας παιχνίδια, είδη οικιακής χρήσης, αλλά και άλλα αγαθά που έχουν υψηλή ζήτηση μεταξύ των καταναλωτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ