Τετάρτη 9 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Κινητοποιήσεις και δραστηριότητες

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο
Κινητοποιήσεις, συσκέψεις και εκδηλώσεις πραγματοποιούν Επιτροπές Ειρήνης, σωματεία και φορείς σε όλη τη χώρα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας σε αυτόν.

-- Σήμερα Τετάρτη, εκδήλωση με θέμα «Η πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία και οι κίνδυνοι για τη χώρα μας. Ο ρόλος των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων» διοργανώνει στις 7 μ.μ. η Επιτροπή Ειρήνης Ιλίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», Καλλιτεχνικό Καφενείο (Αγ. Φανουρίου 99). Θα μιλήσει ο Νίκος Σερετάκης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ.

-- Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Οχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες. Ναι στην ενωμένη πάλη των λαών απέναντι σε αυτούς» θα πραγματοποιήσει το Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρώην ΕΒΓΑ), αύριο Πέμπτη από τις 12 μ. έως τις 3 μ.μ. στο αμφιθέατρο.

Για να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων η εκδήλωση μπορεί να γίνει με το εξής πρόγραμμα: Πρωινή βάρδια 2 μ.μ. - 3 μ.μ., απογευματινή βάρδια 1 μ.μ. - 2 μ.μ.

Δυναμικές οι διαδηλώσεις - παρεμβάσεις την Παρασκευή 4 Μάρτη

Μεγάλη διαδήλωση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας έγινε στο Ρέθυμνο από σωματεία, φορείς και φοιτητικούς συλλόγους, στην πλατεία Δημαρχείου. Οι διαδηλωτές βροντοφώναξαν ένα μεγάλο «όχι» στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, δηλαδή στην πάλη μεταξύ ληστών για σφαίρες επιρροής και γεωστρατηγικά «πλεονεκτήματα», για μερίδια αγορών, πρώτες ύλες και ενεργειακά σχέδια.

Καβάλα
Καβάλα
Ακόμα, στην Καβάλα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Ουκρανία, μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Καβάλας. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Απόστολος Σοφιανός, μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης, ενώ ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με συνθήματα κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, όπως «Κέρδη βαμμένα στο αίμα των λαών, όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών».

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν επίσης οι πικετοφορίες που οργάνωσε η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης της ΕΕΔΥΕ σε Βαθύ και Καρλόβασι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ