Τετάρτη 16 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΝΕΟΙ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ
Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα

Συνεχίζουν καθημερινά να φτάνουν στο «Alt.gr» επιστολές νέων στρατευμένων με τις οποίες καταδικάζουν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και εκφράζουν την αντίθεσή τους στην εμπλοκή της χώρας μας.

Ο στρατιώτης Πεζικού Γιάννης Δήμτσας (289 ΤΠ, Σαμοθράκη) σημειώνει: «Η εντεινόμενη εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο, ύστερα από την αποστολή στρατιωτικού υλικού με C-130 προς την Πολωνία με κατεύθυνση την Ουκρανία, την παρουσία στην περιοχή του αμερικανικού αεροπλανοφόρου "Τρούμαν" και του γαλλικού "Σαρλ ντε Γκωλ", οι κοινές ασκήσεις με Αμερικανούς στην Ξάνθη, η επικείμενη έλευση του αμερικανικού πλοίου και η μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού προς τα πεδία των μαχών από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, δείχνουν ακριβώς ότι δεν χωράει κανένας εφησυχασμός για τον λαό. (...)

Ως νέος που υπηρετώ την πατρίδα μου, διαμαρτύρομαι για την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μου στον πόλεμο στην Ουκρανία. Καταδικάζω την ενεργοποίηση της Ταχείας Δύναμης Αντίδρασης του ΝΑΤΟ, στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα. Είμαι αντίθετος σε οποιαδήποτε συμμετοχή της μονάδας μου στον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας και σε τέτοια πιθανότητα επιθυμώ εγώ προσωπικά να μη συμμετέχω».

«Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στα εδάφη της Ουκρανίας, φούντωσαν οι συζητήσεις και οι προβληματισμοί ανάμεσα στους νέους στρατευμένους στις μονάδες μας», αναφέρουν στρατιώτες από μονάδες της Χίου και προσθέτουν πως «για ακόμη μια φορά οι λαοί είναι αυτοί που καλούνται "να πληρώσουν τα σπασμένα" και την αντιπαράθεση που γίνεται για τα κέρδη του ενός ή του άλλου επιχειρηματικού ομίλου».

«Στην απέναντι όχθη βρίσκονται τα λαϊκά προβλήματα των νέων στρατευμένων που όχι απλά είναι εδώ, μέσα στα στρατόπεδά μας, αλλά και οξύνονται μετά τη νέα πολεμική σύρραξη: Νέα βάρη έρχονται να προστεθούν στις πλάτες τις δικές μας και των γονιών μας, με ακρίβεια βασικών αγαθών, αύξηση της τιμής των καυσίμων, ακόμα μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια για τις οικογένειές μας και νέο γύρο πολεμικών εξοπλισμών.

Την ώρα που η κυβέρνηση στέλνει πολεμικό υλικό στην Ουκρανία, εμπλέκοντας τη χώρα μας ενεργά στον πόλεμο, μετατρέποντας την Ελλάδα σε ένα απέραντο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο και υποθηκεύοντας τις ζωές και το μέλλον μας, οι νέοι στρατευμένοι δηλώνουμε: Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα! Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα!

Να σταματήσει τώρα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος

Να σταματήσει τώρα η εμπλοκή της Ελλάδας

Να κλείσουν όλες οι βάσεις του θανάτου

Αμεση απεμπλοκή της χώρας από ΝΑΤΟ και ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ