Τετάρτη 16 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
Επαφές για τα προβλήματα επαγγελματιών και κατοίκων

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικροί επαγγελματίες και έμποροι καθώς και οι κάτοικοι της συνοικίας του Αγίου Νεκταρίου βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων που πραγματοποίησε στην Πάτρα ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Αχαΐας, επικεφαλής αντίστοιχων κλιμακίων της ΤΕ Αχαΐας του Κόμματος, στο πλαίσιο της προσπάθειας του Κόμματος να έρθει πιο κοντά και σε άμεση επαφή με συλλόγους και λαϊκούς φορείς.

Στη συνάντηση με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Κώστα Ζαφειρόπουλο, επί τάπητος τέθηκε η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το συνεχές «ράλι» της ακρίβειας και τα προβλήματα που προκαλούνται και στη λειτουργία των μικρών εμπορικών καταστημάτων.

Επισημάνθηκαν οι υπέρογκες αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και συνολικά στην Ενέργεια, ως μία ακόμα «θηλιά» στα ήδη υπέρογκα έξοδα των μικρών εμπορικών καταστημάτων. Οπως σημειώθηκε, η κατάσταση πλέον είναι πολύ δύσκολη, τόσο για τους ίδιους όσο και για τους εργαζόμενους και τον λαό, που αδυνατούν να τα φέρουν βόλτα.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος αναφέρθηκε στις συνολικές θέσεις του ΚΚΕ για τα συγκεκριμένα ζητήματα, στην ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα ελάφρυνσης των λαϊκών στρωμάτων, π.χ. με την κατάργηση των έμμεσων φόρων στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Εξέφρασε παράλληλα τη στήριξη του Κόμματος στα αιτήματα των μικρών επαγγελματιών και εμπόρων στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν.

Το γεγονός ότι τα σπίτια τους έχουν ακόμα σκεπές κατασκευασμένες από τον καρκινογόνο αμίαντο αποτέλεσε το σημαντικότερο πρόβλημα που αναδείχθηκε από την αντιπροσωπεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Νεκταρίου. Η συνοικία, που αποτελεί συγκρότημα εργατικών κατοικιών, από τις πρώτες που κατασκευάστηκαν πανελλαδικά, συνεχίζει να ζει με τον φόβο του καρκίνου. Παρά την απαγόρευση χρήσης του αμιάντου και τις αποφάσεις απομάκρυνσής του από όποια κτίρια έχει τοποθετηθεί, για δεκαετίες δεν έχει γίνει καμία ενέργεια, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων.

Αναφέρθηκαν επίσης σειρά σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η φτωχογειτονιά του Αγίου Νεκταρίου, όπως έλλειψη επαρκούς φωτισμού, παιδικής χαράς, χώρου άθλησης, έργων αναβάθμισης των ελεύθερων χώρων, ακόμα και κυκλοφοριακά ζητήματα, με αποτέλεσμα να μετατρέπεται ακόμα και η πλατεία σε... δρόμο.

Οπως τονίστηκε από την αντιπροσωπεία του Συλλόγου, με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Αχιλλέα Μουντζούρη, πρόκειται για χρόνια ζητήματα που αντιμετωπίζει η συνοικία, όπου το 1955 κατασκευάστηκαν οι εργατικές κατοικίες και σήμερα ζουν περίπου 115 οικογένειες σε αυτές, με τη γειτονιά να επεκτείνεται στο πέρασμα των χρόνων.

Τη συνολική στήριξη στα αιτήματα των κατοίκων εξέφρασε ο Ν. Καραθανασόπουλος από την πλευρά του ΚΚΕ. Συμφωνήθηκε να αναδειχθεί ξανά το θέμα του αμιάντου (είχε κατατεθεί και παλιότερα Ερώτηση από το Κόμμα στη Βουλή), με συνεχείς δράσεις και κινητοποιήσεις μαζί με τους κατοίκους, αλλά και νέα παρέμβαση στο Κοινοβούλιο. Επιπλέον, να ασκηθεί πίεση σε κάθε αρμόδιο φορέα ώστε το κράτος να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες που του αναλογούν και με ευθύνη του να απομακρυνθεί το ελενίτ από τις στέγες.

Συμφωνήθηκε, τέλος, να πραγματοποιηθεί σύντομα συνάντηση με τη δημοτική αρχή της πόλης, έτσι ώστε με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα να υπάρξουν δεσμεύσεις υλοποίησης έργων και παρεμβάσεων που έχει ανάγκη η γειτονιά, πολλά από τα οποία - όπως σημειώθηκε και από την πρόεδρο του Κεντρικού Διαμερίσματος, Μήλια Θεοφιλάτου, που ήταν παρούσα στη συνάντηση - έχουν συμπεριληφθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανάγκη η συνεχής πάλη ενάντια στις πολιτικές που καταστρέφουν μικρούς εμπόρους και επαγγελματίες (2024-01-17 00:00:00.0)
Συνάντηση με εκπροσώπους των λαϊκών αγορών (2021-04-20 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2008-06-28 00:00:00.0)
Επικίνδυνα υλικά κατασκευής του σιδηροδρομικού δικτύου (2008-04-09 00:00:00.0)
Ανεξέλεγκτη απειλή (2006-11-24 00:00:00.0)
Θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις (2002-12-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ