Τετάρτη 16 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Αίτημα να επιστρέψουν με κατ' εξαίρεση μετεγγραφή

Σχετική Ερώτηση στη Βουλή προς την υπουργό Παιδείας κατέθεσε το ΚΚΕ

Την ανάγκη για άμεση κατ' εξαίρεση μετεγγραφή φοιτητών που σπουδάζουν στην Ουκρανία επισημαίνει το ΚΚΕ προς την υπουργό Παιδείας με σχετική Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, στην οποία σημειώνει:

«Σύμφωνα με πληροφορίες από Ελληνες φοιτητές που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια της Ουκρανίας, η κατάσταση είναι τέτοια, που ούτε επιτρέπει τη συνέχεια των σπουδών τους ούτε υπάρχει εγγύηση για την ασφαλή διαμονή τους στη χώρα. Ο ουκρανικός λαός έχει γίνει σάκος του μποξ στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ από τη μία και Ρωσίας από την άλλη. Το τίμημα αυτό πληρώνουν και οι νέες και οι νέοι της χώρας μας που σπουδάζουν στην Ουκρανία, καθιστώντας την ολοκλήρωση των σπουδών πρακτικά αδύνατη. Χρειάζεται άμεσα να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει την κατ' εξαίρεση μετεγγραφή των Ελλήνων φοιτητών που σπουδάζουν στην Ουκρανία, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα και τις πρόνοιες για την ουσιαστική ένταξή τους στα αντίστοιχα πανεπιστημιακά τμήματα στην Ελλάδα».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, Γιάννης Γκιόκας, Νίκος Καραθανασόπουλος, Μαρία Κομνηνάκα, Γιώργος Λαμπρούλης, Γιώργος Μαρίνος, Νίκος Παπαναστάσης και Μανώλης Συντυχάκης που υπογράφουν την Ερώτηση, ζητούν από την υπουργό μέτρα ώστε «οι Ελληνες φοιτητές και φοιτήτριες που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια της Ουκρανίας να λάβουν κατ' εξαίρεση μετεγγραφή, διασφαλίζοντας παράλληλα και άμεσα όλες τις παροχές της φοιτητικής ιδιότητας (σίτιση, στέγαση, συγγράμματα, πάσο) για όλους τους μετεγγραφόμενους μέσα από ειδικές λίστες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ