Πέμπτη 24 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ιστοσελίδα με εκπαιδευτικό υλικό ενάντια στον πόλεμο

Καθώς πληθαίνουν οι πρωτοβουλίες στα σχολεία και ανοίγει η συζήτηση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία, ξεκινά τη λειτουργία της η ιστοσελίδα no2war.edupame.gr από τους εκπαιδευτικούς που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Το υλικό που φιλοξενείται διαρθρώνεται σε ενότητες για μικρότερες και μεγαλύτερες ηλικίες μαθητών, για Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Περιλαμβάνονται έργα ενάντια στον πόλεμο από κάθε μορφή καλλιτεχνικής δημιουργίας, εικαστική, ποίηση, λογοτεχνία, μουσική, κινηματογράφο, με εκπαιδευτικές προτάσεις. Παράλληλα θα δημοσιεύονται αντιπολεμικές πρωτοβουλίες που παίρνουν Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ και ΕΛΜΕ στα σχολεία.

Το υλικό θα ανανεώνεται συνεχώς, και προτάσεις και πρωτοβουλίες μπορούν να σταλούν ηλεκτρονικά (στο mail: panelladiki@edupame.gr). Οπως αναφέρεται:

«Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ανοίξουμε θαρρετά τη συζήτηση μέσα στις τάξεις με τους μαθητές μας. Δυναμώνουμε τη φωνή μας! Να σταματήσει αμέσως η ελληνική εμπλοκή και συμμετοχή στον πόλεμο. Κανένας Ελληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα της χώρας. Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, για να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα. Σε κάθε σχολείο παίρνουμε πολύμορφες πρωτοβουλίες (καλλιτεχνικές, πολιτιστικές, αθλητικές κ.ά.) μαζί με τους μαθητές μας. Βροντοφωνάζουμε "Οχι στον πόλεμο, Ναι στην ειρήνη και τη φιλία των λαών"!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ