Πέμπτη 24 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
Τα άλλα κόμματα

Ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τη δική τους αντιλαϊκή διαχειριστική βεντάλια βρήκαν οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί, με προτάσεις βγαλμένες απευθείας από τα συρτάρια του κεφαλαίου. Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, αφού αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες που έφεραν την επιβολή του ΕΝΦΙΑ το 2011 από το κόμμα του, στη συνέχεια ζήτησε έναν πιο δίκαιο ΕΝΦΙΑ. Ούτε κουβέντα βέβαια για την κατάργηση αυτού του μνημονιακού χαρατσιού. Βρήκε θετικά τα μέτρα της κυβέρνησης, ενώ της άσκησε κριτική που ακόμα δεν έχει συστήσει τον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Κατοικίας, δηλαδή του φορέα που προβλέπει ο νέος πτωχευτικός κώδικας ο οποίος θα αναλάβει να παραδώσει τα λαϊκά σπίτια στα αρπακτικά.

Ο πρόεδρος της Ελ. Λύσης Κ. Βελόπουλος διευκρίνισε ότι «δεν κάνουμε κακοπροαίρετη κριτική», αλλά εποικοδομητική, ζήτησε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που ευνοεί τους επιχειρηματικούς ομίλους, αφού είναι μείωση του λεγόμενου «μη μισθολογικού κόστους», ανέδειξε ως ...λύση για το ενεργειακό την «πυρηνική ενέργεια» και πρότεινε «να αντιγράψουμε το Ισραήλ, να γίνουμε το Ισραήλ της Μεσογείου». Συνεχίζοντας να παίζει τον ρόλο του λαγού, ζήτησε από την κυβέρνηση «να πάρουμε τα 36 δελταπτέρυγα Mirage, από τα 64 που έχουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα»...

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γ. Βαρουφάκης με τη σειρά του πρότεινε ...«κοινή ενεργειακή πολιτική για την Ευρωπαϊκή Ενωση», επικρότησε την πρόταση της κυβέρνησης για τη φορολόγηση των υπερκερδών, ωστόσο την κατηγόρησε για έλλειψη επενδύσεων και πως με το μοντέλο της «οι φτωχοί φτωχαίνουν, η πραγματική οικονομία αποδυναμώνεται, η ανταγωνιστικότητα μειώνεται, ακόμα και των πιο ανταγωνιστικών επιχειρήσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ