Πέμπτη 24 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ
Χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα

Χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα είναι και τα μέτρα που περιέχονται σε τροπολογία που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση για την υποχρεωτική καταγραφή ορισμένων αποθεμάτων από τις επιχειρήσεις, την οποία διαφήμισε ως «έκτακτα μέτρα για την εξασφάλιση» της επάρκειας σιτηρών, ελαίων και λιπασμάτων στην εγχώρια αγορά. Η τροπολογία αναμενόταν να ψηφιστεί αργά χτες το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής.

Το ΚΚΕ είχε κάνει σαφές ότι θα καταψηφίσει την τροπολογία. Οπως ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος, τα μέτρα που προβλέπονται «δεν εξασφαλίζουν την επισιτιστική ασφάλεια» και πρόσθεσε: «Εμείς προτείνουμε να καταγραφούν όχι μόνο αυτά, αλλά και να κρατικοποιηθούν τα αποθέματα αυτά και σε άλλα προϊόντα, όπως είναι τα ζυμαρικά, τα όσπρια, το ρύζι και άλλα. Εμείς ζητάμε να διατεθούν στην κατανάλωση χωρίς χονδρεμπορικό και βιομηχανικό κέρδος για όσο καιρό διαρκεί αυτή η κρίση. Ζητάμε να κρατικοποιηθεί, να στηριχθεί και να επαναλειτουργήσει η λιπασματοβιομηχανία με φθηνό ρεύμα, αλλά ταυτόχρονα και με καταγραφή των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για τα λιπάσματα, την αμμωνία κ.λπ. Ολα αυτά τα προϊόντα των χημικών βιομηχανιών να επιταχθούν, για να μπορέσει να προχωρήσει η παραγωγή λιπάσματος στη χώρα μας, για να διατεθεί φθηνό λίπασμα στον αγρότη, για να μπορέσει να καλλιεργήσει».

Πρόσθεσε ακόμα πως «πρέπει να σταματήσει η παραγωγή βιοντίζελ από τα φυτικά έλαια», αφού λέει η κυβέρνηση ότι αυτήν τη στιγμή υπάρχει έλλειψη στην αγορά και συνολικά «να σταματήσουν οι εξαγωγές όλων των παραπάνω προϊόντων και βεβαίως να στηριχθούν οι καλλιέργειες των εαρινών σιτηρών και του ηλίανθου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ