Πέμπτη 24 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΘΑΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εξοργιστικές οι αυξήσεις των εισιτηρίων

Σε αυξήσεις άνω του 10%, στα ήδη πανάκριβα εισιτήρια, προχώρησαν οι πλοιοκτήτες στις πορθμειακές γραμμές της Θάσου με τις ευλογίες της κυβέρνησης, επικαλούμενοι τις αυξήσεις των καυσίμων, συνεχίζοντας έτσι τη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος για ένα ταξίδι στην Καβάλα.

Καθώς οι δημόσιες υπηρεσίες και το δημόσιο σύστημα Υγείας στη Θάσο είναι αποψιλωμένα, πολλοί είναι οι κάτοικοι του νησιού που καθημερινά μετακινούνται προς την Καβάλα, με αποτέλεσμα το ταξίδι να απορροφά ένα μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους. Παράλληλα, η γραμμή Πρίνου - Καβάλας παραμένει υποβαθμισμένη και δεν καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων, καθώς σε αυτήν πραγματοποιούνται μόλις 2 δρομολόγια τη μέρα.

Σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Θάσου του ΚΚΕ χαρακτηρίζει εξοργιστικές τις αυξήσεις σε μια περίοδο που η ακρίβεια τσακίζει το λαϊκό εισόδημα, ενώ τονίζει πως οι πλοιοκτήτες, εκτός από «ζεστό» χρήμα ως «πληγέντες από την πανδημία» και φορολογική ασυλία που απολαμβάνουν στις πλάτες του λαού, σταθερά επιδεινώνουν τις εργασιακές συνθήκες των ναυτεργατών, με καθηλωμένους μισθούς, εντατικοποίηση της δουλειάς και καταπάτηση μιας σειράς δικαιωμάτνων στηριζόμενοι στον ...αέρα που τους δίνει η κυβερνητική πολιτική.

«Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ όπως και όλων των προηγουμένων κυβερνήσεων», προσθέτει η ανακοίνωση, «που τα αντανακλαστικά τους είναι ταχύτατα προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των πλοιοκτητών. Δεν δίνουν δεκάρα όμως για το πώς τα βγάζουν πέρα οι κάτοικοι του νησιού και οι ναυτεργάτες από το ξεζούμισμα των οποίων δίνονται οι επιδοτήσεις στους πλοιοκτήτες και πληρώνονται τα ολοένα πιο ακριβά εισιτήρια».

Η ΤΕ Θάσου του ΚΚΕ καλεί τον λαό του νησιού να μην αποδεχτεί τις νέες αυξήσεις που επιβάλλουν οι πλοιοκτήτες, να δυναμώσει τον μαζικό αγώνα απαιτώντας: Μειώσεις όλων των εισιτήριων, επιβατών και οχημάτων, κατά 50%, μειωμένα εισιτήρια στους συνταξιούχους, αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, πολύτεκνους κ.λπ., δωρεάν μετακινήσεις για φοιτητές, στρατευμένους, ανέργους, ΑμεΑ, χρονίως πάσχοντες, δρομολόγια στη γραμμή Πρίνου - Καβάλας που να καλύπτουν τις ανάγκες, αυξήσεις στους μισθούς των ναυτεργατών, οργανικές συνθέσεις που να καλύπτουν τις ανάγκες των πλοίων, βελτίωση των εργασιακών συνθηκών, πλήρη εφαρμογή των δικαιωμάτων τους και κατάργηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα, του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ