Τρίτη 29 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ»
Καταγγέλλει τη βεβήλωση του Μνημείου του Σοβιετικού Στρατιώτη στην Καλλιθέα

Το Μνημείο λερωμένο από τα ναζιστικά σύμβολα
Το Μνημείο λερωμένο από τα ναζιστικά σύμβολα
«Η βεβήλωση του μνημείου των πεσόντων για την ελευθερία της Ελλάδας στρατιωτών του Κόκκινου Στρατού αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα επιθέσεων ενάντια σε τόπους μνήμης της συμβολής της Σοβιετικής Ενωσης και των κομμουνιστών όπου Γης στην πάλη για την απελευθέρωση του ανθρώπου από την καπιταλιστική σκλαβιά και τον φασισμό», επισημαίνει ο Σύλλογος «Εμείς που σπουδάσαμε στον σοσιαλισμό», τονίζοντας ότι η βεβήλωση του Μνημείου του Σοβιετικού Στρατιώτη στην Καλλιθέα «προκαλεί αποτροπιασμό».

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος σημειώνει:

«Στην Πολωνία, αυτήν τη φορά στο Οπόλε, γκρέμισαν σε εορταστική ατμόσφαιρα και με πανηγυρικές ομιλίες ένα ακόμα μνημείο του σοβιετικού στρατού, για "να μη λερώνει" το κόκκινο αστέρι τα χώματα που λευτέρωσε μαζί με τους Πολωνούς παρτιζάνους. Στη Γερμανία, οι Χριστιανοδημοκράτες εισηγούνται την κατεδάφιση του μνημείου του κομμουνιστή ήρωα και λαϊκού ηγέτη Ερνστ Τέλμαν, που με τη δράση και τη θυσία του έγινε σύμβολο της πάλης των Γερμανών εργατών ενάντια στον ναζισμό. Στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα αφαιρείται το όνομα του Καρλ Μαρξ από αίθουσα διδασκαλίας. Κι όλα αυτά ως απόκριση στον πόλεμο που διεξάγει το αστικό, αντικομμουνιστικό καθεστώς της Ρωσίας ενάντια στην Ουκρανία, της οποίας η κυβέρνηση εμφορείται από τα ίδια αστικά, αντικομμουνιστικά ιδανικά. Καθόλου τυχαία δεν είναι η πρόσκληση του Πούτιν προς τους Ουκρανούς ομοϊδεάτες του να τους διδάξει την πραγματική αποκομμουνιστικοποίηση.

Οι εγχώριοι ζηλωτές του διεθνούς αντικομμουνισμού, μικρότερης εμβέλειας αυτοί και περιορισμένων δυνατοτήτων, οι ανιστόρητοι δράστες της επαίσχυντης πράξης στην Καλλιθέα, ίσως δεν γνωρίζουν αυτό που τα αφεντικά τους ξέρουν καλά: Στην Ελλάδα, στο πλευρό του ΕΛΑΣ, πολέμησαν δεκάδες Σοβιετικοί στρατιώτες - δραπέτες των γερμανικών στρατοπέδων συγκέντρωσης που λειτουργούσαν στη χώρα μας. Πολέμησαν ηρωικά για την πατρίδα ενός άλλου λαού, ενάντια στον κοινό εχθρό, τον φασισμό.

Αυτό το έκαναν γιατί ήταν συνειδητοί στρατιώτες του δοξασμένου Κόκκινου Στρατού, ενός στρατού ταξικού, που υπερασπίστηκε για δεκαετίες το πρώτο σοσιαλιστικό κράτος, που ελευθέρωσε κατακτημένους λαούς και οδήγησε σε νικηφόρα έκβαση τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στην Καλλιθέα, στις 26 Αυγούστου του '44 εκτελέστηκαν από τους Γερμανοφασίστες οι ΕΛΑΣίτες Αλεξέι, Βάνια και Κόλια. Αλλοι έπεσαν στα πεδία των μαχών και πολλών τα ονόματα δεν θα γίνουν ποτέ γνωστά. Η θυσία τους όμως θα τιμάται από τον λαό μας, όσο κι αν σκυλιάζουν τα αγράμματα κατακάθια που στην απαράδεκτη εισβολή της αστικής Ρωσίας στην αστική Ουκρανία βρίσκουν αφορμή να κάνουν αντικομμουνισμό.

Θυμίζουμε στους θαυμαστές των ναζί και των απογόνων του δωσίλογου, εγκληματία, προδότη Μπαντέρα και σία: Τον Κόκκινο Στρατό τον στελέχωσαν εκπρόσωποι όλων των λαών της Σοβιετικής Ενωσης, και Ρώσοι και Ουκρανοί και Γεωργιανοί και δεκάδες άλλοι. Ενα από τα στοιχεία του μεγαλείου του ήταν ακριβώς αυτή η κοινότητα και η αδελφοσύνη, που μπορούσε να υπάρξει μόνο στη βάση του κοινού στόχου της υπεράσπισης του νέου, ανθρώπινου σοσιαλιστικού συστήματος, πάνω στις αρχές και τις αξίες του σοσιαλιστικού πατριωτισμού και του προλεταριακού διεθνισμού, αξίες που καμία σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα που υπηρετεί ο σύγχρονος αστικός στρατός της Ρωσίας.

Αυτά είναι που ενοχλούν περισσότερο απ' όλα τα μαντρόσκυλα του συστήματος και τα αφεντικά τους, αυτά θέλουν να αμαυρώσουν, αυτήν τη μνήμη θέλουν να προσβάλουν, θεωρώντας ότι τώρα βρήκαν μία ακόμα ευκαιρία για να πλήξουν το μέλλον. Αυτά όμως είναι και τα ιδανικά που δεν θα σταματήσουν να εμπνέουν τους λαούς και να φωτίζουν τους αγώνες τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ