Τρίτη 29 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Την Κυριακή η μεγάλη πολιτική εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την εκτέλεση του Ν. Μπελογιάννη

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Μεγάλη πολιτική εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την εκτέλεση του κομμουνιστή ήρωα Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων του, με ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, θα πραγματοποιήσει στη γενέτειρά του, Αμαλιάδα, την Κυριακή 3 Απρίλη στις 11 π.μ., η ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του Κόμματος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Μπελογιάννη της πόλης, ενώ νωρίτερα, στο κτίριο που στεγάζεται το 1ο Γυμνάσιο, απ' όπου αποφοίτησε ο Νίκος Μπελογιάννης, θα πραγματοποιηθούν από τον Δ. Κουτσούμπα τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινης επιγραφής.

Εχει προγραμματιστεί, επίσης, καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με το μουσικό συγκρότημα της ΚΝΕ της περιοχής, με την ΕΠ Δυτικής Ελλάδας να συγκροτεί συνολικά ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων στους νομούς.

Ηδη στην Αμαλιάδα πραγματοποιείται έκθεση με αρχειακό υλικό στον Πολυχώρο Πολιτισμού, που είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά (5 μ.μ. - 9 μ.μ.), ενώ την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Απρίλη θα λειτουργεί και το πρωί (10 π.μ. - 1 μ.μ.). Σήμερα, Τρίτη, στις 8.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της συγκεκριμένης έκθεσης και θα φωταγωγηθεί το κτίριο με πορτρέτο του Νίκου Μπελογιάννη. Θα ακολουθήσει εκδήλωση με θέμα «Το αστικό πολιτικό σύστημα και το αστικό Δίκαιο».

Τη «σκυτάλη» μετά τη μεγάλη πολιτική εκδήλωση της Κυριακής 3 Απρίλη, θα πάρει η Αιτωλοακαρνανία με έκθεση στο Αγρίνιο, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Απρίλη.

Το Σάββατο η εκδήλωση στην Αττική

Οι Οργανώσεις Α' Αθήνας και Πανεπιστημίων Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν το Σάββατο 2 Απρίλη, στις 6 μ.μ., σε εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων του. Η εκδήλωση θα γίνει στο Πάρκο Γουδή (λεωφ. Μεσογείων, έναντι Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν»). Θα μιλήσει ο Πέτρος Μαρκομιχάλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αλλες εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη οργανώνουν ακόμη αύριο 30 Μάρτη:

-- Οι Οργανώσεις Ξάνθης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Χρύσας. Την κεντρική ομιλία θα κάνει ο Κώστας Βογιατζής, μέλος της ΕΠ Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στον τόπο εκτελέσεων του έκτακτου στρατοδικείου Ξάνθης.

-- Η ΤΕ Γερμανίας του ΚΚΕ, στο Βερολίνο, στις 6 μ.μ. στο άγαλμα του Νίκου Μπελογιάννη που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας και Οικονομίας του Βερολίνου (HTW).

-- Επίσης, το Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ πραγματοποιεί στις 7 μ.μ., προβολή της ταινίας «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο». Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Στρατής Δούνιας, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ