Τρίτη 10 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Πολύνεκρη επίθεση τζιχαντιστών στο Σινά

Την πιο αιματηρή επίθεση των τελευταίων ετών εξαπέλυσαν το Σάββατο στη Χερσόνησο του Σινά οι τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» σκοτώνοντας τουλάχιστον 11 Αιγύπτιους στρατιωτικούς και τραυματίζοντας άλλους 5. Η επίθεση έγινε σε ένα αντλιοστάσιο νερού του στρατού στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου, ανατολικά της διώρυγας του Σουέζ.

Το «Ισλαμικό Κράτος» ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης προχτές με ανακοίνωση, προκαλώντας την καταδίκη της από την αιγυπτιακή κυβέρνηση, την Αφρικανική Ενωση, τον Αραβικό Σύνδεσμο, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και το Σουδάν.

Νωρίτερα ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι, διαβεβαίωσε ότι η φονική επίθεση δεν θα μειώσει «την αποφασιστικότητα της χώρας και του στρατού της να κόψουν το κακό της τρομοκρατίας από τη ρίζα».

Ο στρατός και η αστυνομία της Αιγύπτου εξαπέλυσαν τον Φλεβάρη του 2018 ευρείας κλίμακας «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση στο Σινά και στη δυτική έρημο, ανάμεσα στην κοιλάδα του Νείλου και τα σύνορα με τη Λιβύη. Στη Χερσόνησο του Σινά, οι επιθέσεις των τζιχαντιστών επικεντρώνονται στις υποδομές, ειδικά στους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου που προμηθεύουν το Ισραήλ και την Ιορδανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ