Τρίτη 10 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ
Επίσκεψη Ασαντ στο φόντο κινητικότητας στην Τεχεράνη

Στο επίκεντρο των διαδοχικών συναντήσεων με την ιρανική πολιτική και θρησκευτική ηγεσία τέθηκαν την Κυριακή οι στενές στρατηγικές σχέσεις Συρίας - Ιράν στο πλαίσιο της (μη ανακοινωθείσας εκ των προτέρων) επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Τεχεράνη ο Σύρος Πρόεδρος, Μπασάρ αλ Ασαντ, για πρώτη φορά από το 2019.

Μετά τη συνάντησή του με τον Σύρο Πρόεδρο ο Ιρανός ανώτατος σιίτης ιερωμένος, Αλί Χαμενεΐ, επιβεβαίωσε τις στενές διμερείς σχέσεις αλλά και τη «συνεχιζόμενη υποστήριξη του Ιράν στη Συρία για να ολοκληρώσει τη νίκη της κατά της τρομοκρατίας και την απελευθέρωση και των υπόλοιπων συριακών εδαφών».

Ο Μπασάρ αλ Ασαντ, από τη μεριά του, διαβεβαίωσε πως οι στενές σχέσεις Συρίας - Ιράν εξυπηρετούν και ως ανάχωμα για τον περιορισμό της επιρροής του Ισραήλ και των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.

Και ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών στην Τεχεράνη

Το Σάββατο στην Τεχεράνη μετέβη (για δεύτερη φορά σε λιγότερο από 3 χρόνια) ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών, Ζμπίγκνιου Ράου, συζητώντας τις οικονομικές σχέσεις, τις επιπτώσεις του ρωσο-ουκρανικού πολέμου αλλά και τις διαπραγματεύσεις στη Βιέννη που έχουν σταματήσει από τον περασμένο Μάρτη σε σχέση με τη διεθνή συμφωνία του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Το ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο «PressTV» επισήμανε σε σχετικό ρεπορτάζ τη «γεωπολιτική σημασία της Πολωνίας» στην Ανατολική Ευρώπη και τη δυνατότητα να λειτουργήσει η χώρα ως «πύλη για τις εμπορικές σχέσεις του Ιράν στην Ευρώπη».

Στο Ιράν αναμένεται τις επόμενες μέρες και ο Καταριανός εμίρης, σεΐχης Ταμίμ μπιν Χάμαντ αλ Θάνι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ