Τετάρτη 18 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Πραγματική ασπίδα προστασίας από διακρίσεις είναι η πάλη για σύγχρονα κοινωνικά δικαιώματα

Διεθνής Μέρα κατά της ομοφοβίας, αμφιφοβίας και τρανσφοβίας ήταν η χτεσινή, καθώς στις 17 Μάη 1990 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έπαψε να θεωρεί την ομοφυλοφιλία ασθένεια.

Με αφορμή τη χτεσινή μέρα, ήρθαν ξανά στη δημοσιότητα στοιχεία και καταγγελίες για περιστατικά ρατσιστικής βίας στη χώρα μας, ενώ περίσσεψαν τα κροκοδείλια δάκρυα και τα ευχολόγια. Είναι δυστυχώς γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν τα περιστατικά επιθέσεων κατά ατόμων ΛΟΑΤΚΙ+, με τις καταγεγραμμένες επιθέσεις να περιλαμβάνουν λεκτικές επιθέσεις, επιθέσεις σωματικής βίας και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, σε ορισμένες περιπτώσεις σε συνδυασμό με κλοπές και διατάραξη της οικιακής ειρήνης. Στη συντριπτική πλειονότητα των περιστατικών συνυπάρχουν διαφορετικοί τύποι βίας, ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία, η κατάσταση επιδεινώθηκε με την πανδημία.

Σε δήλωσή του για τη Διεθνή Μέρα κατά της ομοφοβίας, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επισήμανε:

«Οι απαράδεκτες και καταδικαστέες διακρίσεις και η βία σε βάρος συνανθρώπων μας, με κριτήριο τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους και άλλα προσωπικά γνωρίσματα, δεν αντιμετωπίζονται με ανέξοδες διακηρύξεις περί ισότητας και λόγια συμπάθειας, αλλά με αυστηροποίηση της νομοθεσίας για τους δράστες σεξιστικών, ομοφοβικών και ρατσιστικών επιθέσεων και με ολόπλευρη κοινωνική στήριξη όσων υφίστανται τέτοιες συμπεριφορές. Πραγματική ασπίδα προστασίας από τέτοιες διακρίσεις είναι η συλλογικότητα, η πάλη για σύγχρονα κοινωνικά δικαιώματα για όλο τον λαό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ