Τετάρτη 18 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οχι στη μετάγγιση πετρελαίου εντός του κόλπου της Καρύστου

Να μην πραγματοποιηθεί μετάγγιση εντός του κόλπου της Καρύστου του ρωσικού πετρελαίου που μεταφέρει το δεξαμενόπλοιο «Pegas», απαιτεί η Κομματική Οργάνωση Καρύστου του ΚΚΕ, τονίζοντας την επικινδυνότητα της διαδικασίας αλλά και τους συνολικότερους κινδύνους από την εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζουμε ότι το δεξαμενόπλοιο «Pegas», που μεταφέρει περίπου 110.000 τόνους ρωσικού πετρελαίου, αγκυροβόλησε στα ανοιχτά του κόλπου της Καρύστου στα μέσα Απρίλη, εξαιτίας μηχανικής βλάβης και δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Με εντολή της Αρχής καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και στο πλαίσιο των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, το πλοίο και το φορτίο δεσμεύτηκαν.

Χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν δοθεί σαφείς απαντήσεις από την ελληνική κυβέρνηση για το τι ακριβώς συμβαίνει με το συγκεκριμένο δεξαμενόπλοιο και το φορτίο του, τις τελευταίες μέρες έγινε γνωστό ότι δόθηκε εντολή για τη μετάγγιση του πετρελαίου που μεταφέρει σε άλλο δεξαμενόπλοιο.

Μπροστά στην εξέλιξη αυτή, η ΚΟ Καρύστου του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της απαιτεί να μη γίνει μετάγγιση του πετρελαίου εντός του κόλπου της Καρύστου, τονίζοντας παράλληλα τους «πολύπλευρους κινδύνους που γεννά η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ από τη μία και της Ρωσίας από την άλλη».

«Οπως είναι γνωστό, εδώ και έναν περίπου μήνα δεξαμενόπλοιο που μεταφέρει ρωσικό πετρέλαιο βρίσκεται δεσμευμένο στον κόλπο της Καρύστου. Μόλις χτες (σ.σ. προχτές) έγινε γνωστό ότι το υπουργείο Ναυτιλίας έδωσε εντολή να γίνει μετάγγιση του πετρελαίου σε άλλο πλοίο αρόδο! Εξέλιξη που, πέραν όλων των άλλων κινδύνων, εγκυμονεί τον κίνδυνο περιβαλλοντικής καταστροφής, καθώς όπως λέγεται θα είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει μετάγγιση πετρελαίου από πλοίο σε πλοίο στα ανοιχτά, έξω από εξειδικευμένες εγκαταστάσεις», επισημαίνει η ΚΟ Καρύστου και απαιτεί:

- Να μην πραγματοποιηθεί μετάγγιση πετρελαίου εντός του κόλπου της Καρύστου.

- Να μεταφερθεί το πλοίο με το πλήρωμά του σε ασφαλές λιμάνι.

- Απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες που βάζουν τον λαό μας σε κίνδυνο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιβεβαιώνονται οι μεγάλοι κίνδυνοι της εμπλοκής (2024-01-12 00:00:00.0)
Ανακοινώσεις για επιστροφή των πληρωμάτων (2022-09-13 00:00:00.0)
Ακυρώθηκε η κατάσχεση του ιρανικού καυσίμου (2022-06-10 00:00:00.0)
Ευθύνη της κυβέρνησης να απεγκλωβιστούν άμεσα οι ναυτεργάτες (2022-05-31 00:00:00.0)
Διαβεβαιώσεις στις ΗΠΑ ότι «δεν θα διευκολύνει» το ιρανικό τάνκερ (2019-08-22 00:00:00.0)
Σταματά η μεταφορά πετρελαίου από τα στενά της Υεμένης (2018-07-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ