Τετάρτη 18 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΑΡΜΕΝΙΑ
Πάνω από 400 συλλήψεις στις χτεσινές διαδηλώσεις

Σε εκατοντάδες συλλήψεις προχώρησε χτες η αστυνομία στο Γερεβάν, καθώς συνεχίστηκαν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Αρμενία, με βασικό αίτημα την παραίτηση του πρωθυπουργού Ν. Πασινιάν.

Σύμφωνα με αναφορές σε ΜΜΕ, οι συλλήψεις ενδέχεται να ξεπερνούν τις 400, ενώ σύμφωνα με την αντιπολίτευση οι διαδηλωτές κατάφεραν να αποκλείσουν πάνω από 50 δρόμους σε διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας. Προχτές είχαν συλληφθεί πάνω από 100 οδηγοί που συμμετείχαν σε μηχανοκίνητη πορεία.

Μεταξύ των χτεσινών συλληφθέντων ήταν ο γιος του πρώην Προέδρου, Ρ. Κοτσαριάν, και πρώην υπουργός Παιδείας, ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και άλλοι πολιτικοί της αντιπολίτευσης.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγορούν τον Πασινιάν ότι ετοιμάζεται να υπογράψει ειρηνευτική συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν αναγνωρίζοντας ως μέρη του εδάφη του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την οριοθέτηση των συνόρων τους και για το καθεστώς του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Το Αζερμπαϊτζάν έχει προτείνει ειρηνευτική συμφωνία πέντε σημείων, συμπεριλαμβανομένης της αμοιβαίας αναγνώρισης της εδαφικής ακεραιότητας μεταξύ των δύο κρατών. Ο Πασινιάν έχει δηλώσει δημόσια ότι τα σημεία αυτά είναι καταρχήν αποδεκτά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ