Παρασκευή 27 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΕΝΩΣΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να καταβληθούν άμεσα οι χρωστούμενες εφημερίες

Στάση εργασίας και κινητοποίηση χτες στην 5η ΥΠΕ στη Λάρισα

Συγκέντρωση έξω από το κτίριο της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, στη Λάρισα, πραγματοποίησαν γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, απαιτώντας την άμεση αποπληρωμή των τακτικών και πρόσθετων εφημεριών τους, αλλά και μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Την κινητοποίηση οργάνωσαν οι Ενώσεις Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας, Βοιωτίας και ο Σύλλογος Ιατρών ΕΣΥ και Ειδικευομένων Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, προκηρύσσοντας στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ., και τη στήριξαν με αποφάσεις τους το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Λάρισας.

Οι Ενώσεις των Νοσοκομειακών Γιατρών τόνισαν ότι η κατάσταση με τις απλήρωτες εφημερίες επιδεινώνει τα οικονομικά βάρη που έχουν συγκεντρωθεί στους γιατρούς του δημόσιου συστήματος Υγείας όλα τα προηγούμενα χρόνια, με τις περικοπές στους μισθούς το 2012 από την κυβέρνηση της ΝΔ και με τον νόμο για το κουτσουρεμένο ιατρικό μισθολόγιο το 2017 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Ενώσεις κατήγγειλαν επίσης το τελευταίο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τονίζοντας ότι κάνει ένα ακόμα βήμα στην παράδοση της Υγείας και της Πρόληψης στις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα «καλύψουν» τα κενά που σκόπιμα δημιουργούν όλες οι κυβερνήσεις στα σημερινά δημόσια ΚΥ και εργαστήρια.

Οι πρόεδροι των Ενώσεων είχαν συνάντηση με τους υποδιοικητές της 5ης ΥΠΕ, όπου και έθεσαν το πλαίσιο των αιτημάτων τους, ενώ τόνισαν ότι αν το πρόβλημα δεν λυθεί, τον Ιούνη οι γιατροί των ΚΥ της 5ης ΥΠΕ επιφυλάσσονται να εξαντλήσουν κάθε μέσο διεκδίκησης και να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ