Παρασκευή 27 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 18 - 19 ΙΟΥΝΗ
«Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα, όπλο μας η αλληλεγγύη!»

Εργαζόμενοι συζητούν για τη συμμετοχή των σωματείων τους στη σύσκεψη

Κορυφαίο σταθμό για την οργάνωση και την κλιμάκωση της πάλης του εργατικού κινήματος, της κοινής δράσης των συνδικάτων σε όλη τη χώρα θα αποτελέσει η Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Ιούνη στην Αθήνα (στο κλειστό γήπεδο «Αριστείδης Παπαμιχαήλ»). Το σύνθημα «Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα, όπλο μας η αλληλεγγύη!» μεταφέρεται αυτές τις μέρες σε εκατοντάδες χώρους δουλειάς, σε εργοτάξια και εργοστάσια, σε γραφεία και εμπορομάγαζα, σε νοσοκομεία και σχολεία, με τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ να ξεκαθαρίζουν ότι αυτή η πρωτοβουλία αφορά κάθε σωματείο και κάθε συνδικαλιστή που αγωνιά για την πορεία του εργατικού κινήματος, για την ανάγκη αυτό να ανασυγκροτηθεί και να βρεθεί σε θέσεις μάχης μπροστά στα ακόμα πιο δύσκολα για τα οποία ήδη προετοιμάζει τον λαό η αστική τάξη.

Η προετοιμασία της σύσκεψης πάει «χέρι χέρι» με την οργάνωση της πάλης για το μεροκάματο, για μέτρα προστασίας των εργαζομένων, για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Σε Γενικές Συνελεύσεις που συζητιέται η συμμετοχή του κάθε συνδικάτου, ορίζονται αντιπροσωπείες, αναλύεται το περιεχόμενο της σύσκεψης αλλά και το πρόγραμμα δράσης μέχρι τότε.

Με την απόφαση των οικοδόμων ανοίγουν οι συμμετοχές από τα Γιάννενα

Στα Γιάννενα, με τη ΓΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων που πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα, άνοιξε ο κύκλος των αποφάσεων συμμετοχής των συνδικαλιστικών οργανώσεων της πόλης στη σύσκεψη. Την ΓΣ παρακολούθησαν συνδικαλιστές από διάφορους κλάδους, ενώ παρέμβαση έγινε και από τον Γιάννη Τασούλα, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων. Τη συνέλευση απασχόλησε η σημαντική κατάκτηση των οικοδόμων με την υπογραφή της κλαδικής ΣΣΕ, με τον Θ. Νάκο, πρόεδρο του Συνδικάτου, να αναφέρεται αναλυτικά στη δράση που ανέπτυξε, με τη συμμετοχή στις πανελλαδικές και τις κλαδικές πανοικοδομικές απεργίες και μια σειρά άλλους τέτοιους σταθμούς. «Το σημαντικότερο πράγμα που έχουμε κατακτήσει, είναι ότι δεν σκύψαμε το κεφάλι, ότι σταθήκαμε όρθιοι», τόνισε χαρακτηριστικά, για να επισημάνει ότι το Συνδικάτο αγκαλιάζει το μεγαλύτερο ποσοστό των εργατών του κλάδου στον νομό Ιωαννίνων, δείκτης η συμμετοχή 1.000 οικοδόμων στις αρχαιρεσίες του.

Ο Γ. Τασιούλας στην παρέμβασή του τόνισε ανάμεσα στα άλλα ότι η σοβαρή πείρα που έχουν οι οικοδόμοι πρέπει να συζητηθεί με όλη την εργατική τάξη και με άλλα σωματεία που προσπαθούν να οργανώσουν την πάλη για τα ίδια ζητήματα που απασχολούν τον κάθε εργάτη, όπως το μεροκάματο, η Ασφάλιση, οι όροι δουλειάς. Από αυτή την άποψη η Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ, επεσήμανε, είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός για όλη την εργατική τάξη, ακόμη και για το μεγαλύτερο τμήμα της εργαζόμενης νεολαίας που είναι ασυνδικάλιστοι, γιατί τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ όλα τα προηγούμενα χρόνια οργάνωσαν και στήριξαν μεγάλους αγώνες που συγκίνησαν πλατιά τμήματα του εργατόκοσμου, όπως είναι οι αγώνες στην COSCO, στην «e-food», στις κατασκευές. «Εσπασε σε έναν βαθμό η λογική ότι δεν βγαίνει τίποτα με τους αγώνες», λογική που καλλιεργεί η κυβέρνηση και η εργοδοσία υπογράμμισε, θέτοντας τον στόχο η πείρα που έχουν οι οικοδόμοι να μεταφερθεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς, ώστε η εργατική τάξη να περάσει στην αντεπίθεση, να πολλαπλασιαστούν τα θετικά αποτελέσματα που έχουμε όλο αυτό το διάστημα.

Τέλος η Γενική Συνέλευση ολοκληρώθηκε με υπερψήφιση της αντιπροσωπείας του Συνδικάτου στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ.

Συνεχίζονται οι περιοδείες σε χώρους δουλειάς

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας και της οργάνωσης της Πανελλαδικής Σύσκεψης, τα μέλη των διοικήσεων των σωματείων θα βρεθούν μεταξύ άλλων στους εξής χώρους δουλειάς:

Σήμερα, Παρασκευή: Στα επισιτιστικά καταστήματα του κέντρου Πάτρας, στον «Σκλαβενίτη» στο Ιλιον, στο εμπορικό κέντρο «Escape» στο Ιλιον, στο «Μασούτη» στη Βεΐκου (Αθήνα).

Αύριο Σάββατο: Στα γιαπιά Ν. Λάρισας, στα Ξενοδοχεία του κέντρου Πάτρας, στο «ATTICA» (Αθήνα), στον OTE της Καρολου Ντηλ (Θεσσαλονίκη).

Τη Δευτέρα 30 Μάη: Στα ξενοδοχεία σε Ρίο, Αραχωβήτικα και Ροδινή Πάτρας, στον «Σκλαβενίτη» στους Αμπελόκηπους Αθήνας, στους εργαζόμενους σε Γκαράζ - Τεχνικά συνεργεία - Πράσινο στον δήμο Κορυδαλλού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ