Παρασκευή 27 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Διαμαρτυρία στο υπουργείο Οικονομικών για μέτρα άμεσης στήριξης

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Οικονομικών, απαιτώντας την άμεση λήψη μέτρων προστασίας των αναπήρων από την ακρίβεια, πραγματοποίησαν χτες το πρωί ο Πανελλαδικός Σύλλογος Αναπήρων Πολιτών (ΠΑΣΑΠ) με τη στήριξη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), διεκδικώντας μεταξύ άλλων κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και αύξηση 100 ευρώ στα επιδόματα, για να πάρουν ανάσα από τις συνεχείς ανατιμήσεις παντού.

«Ξέρουμε καλά τι μας περιμένει: Ανεργία, περικοπές επιδομάτων και συντάξεων, φτώχεια, εξαθλίωση. Μας ετοιμάζουν για τον Καιάδα», κατήγγειλε ο γραμματέας του ΠΑΣΑΠ Γ. Μπίλης.

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας κατατέθηκε υπόμνημα στο υπουργείο, ενώ έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας των φορέων με τον γενικό γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής και τον διευθυντή του υπουργού Οικονομικών, οι οποίοι περιορίστηκαν να πουν ότι τα αιτήματα δεν άπτονται του υπουργείου Οικονομικών αλλά των υπουργείων Υγείας και Εργασίας. Σχετικά με το αίτημα που αφορά την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, απάντησαν ότι θα σκεφτούν τη μείωση, αλλά όχι την κατάργηση.

Ακολούθως η αντιπροσωπεία ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τη συνάντηση, ενώ έδωσαν νέο αγωνιστικό ραντεβού στην πανελλαδική μέρα δράσης και αγώνα των ΑμεΑ και χρονίως πασχόντων, στις 18 Ιούνη στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ