Παρασκευή 27 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Συστημένος» από τους επιχειρηματικούς ομίλους ο νέος διοικητής του ΣΕΠΕ

Συνεχίζει ακάθεκτη η κυβέρνηση το εγκληματικό της έργο για τη μετατροπή του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας σε «ανεξάρτητη αρχή», σύμφωνα με τις προβλέψεις του εκτρωματικού νόμου Χατζηδάκη, δίνοντας αέρα στα πανιά της εργοδοσίας, προσφέροντάς της περισσότερη ασυλία για να απογειώνει την εκμετάλλευση και να μετατρέπει τους χώρους δουλειάς σε παγίδες θανάτου.

Χτες έγινε ένα ακόμα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση, με την ψήφιση, από την πλειοψηφία της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, και του διοικητή της «ανεξάρτητης αρχής», που όπως δείχνουν τα στοιχεία πρόκειται «για τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση». Τον διοικητή πρότεινε ο υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης. Πρόκειται για τον Γ. Τζιλιβάκη, ο οποίος με βάση το βιογραφικό του, αλλά και όσα είπε ο ίδιος μιλώντας στην Επιτροπή, εμφανίζεται ως στέλεχος επιχειρήσεων όπου συνέβαλε στην αναδιάρθρωσή τους, δηλαδή σε απολύσεις, λουκέτα κ.ο.κ.

Το ΚΚΕ καταψήφισε τον διορισμό, με τον βουλευτή του, Χρήστο Κατσώτη, να αναδεικνύει ότι με τον νόμο Χατζηδάκη η Επιθεώρηση Εργασίας «γίνεται παραμάγαζο του ΣΕΒ». Επεσήμανε ακόμα ότι «η Επιθεώρηση Εργασίας είναι ανάγκη να εκσυγχρονιστεί, να αναβαθμιστεί και να προσληφθεί προσωπικό». Υπηρεσία που θα ελέγχεται και η κυβέρνηση θα έχει την ευθύνη για το αν λειτουργεί έτσι ώστε να εφαρμόζονται τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ