Παρασκευή 27 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να κάνουμε πράξη το «είμαστε ψυχή από την ψυχή σας»!

Δήλωση του Γιάννη Παπαδόπουλου, προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Δράμας και μέλους του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, για τη Σύσκεψη του ΠΑΜΕ

Η πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ για την οργάνωση της Πανελλαδικής Σύσκεψης μας δίνει τη δυνατότητα να συζητήσουμε την πείρα από τη δράση που ξεδιπλώθηκε από συνδικάτα, Ομοσπονδίες, πρωτοβάθμια σωματεία σε διαφορετικούς κλάδους και χώρους δουλειάς. Είναι μια πρωτοβουλία που μπορεί να μας βγάλει πιο δυνατούς για να συνεχίσουμε αυτήν τη δράση.

Το Σωματείο μας έχει κάθε λόγο να πάρει μέρος σε αυτήν την προσπάθεια. Από τη δική μας πλευρά, μπορούμε να μεταφέρουμε την εμπειρία που αποκτήσαμε, κυρίως το διάστημα της πανδημίας, από τις κινητοποιήσεις για την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, από τον κοινό βηματισμό με σωματεία και φορείς.

Στο Νοσοκομείο Δράμας έγιναν κινητοποιήσεις με επίκεντρο το πρόβλημα της μεγάλης υποστελέχωσης σε γιατρούς και λοιπό προσωπικό. Οργανώσαμε συσκέψεις με τη συμμετοχή φορέων ασθενών και σωματείων συνταξιούχων. Συνολικά 23 σωματεία και φορείς του νομού συνυπέγραψαν τα αιτήματά μας. Μετά από μεγάλη κινητοποίηση που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβρη, καταφέραμε να αυξηθούν από 6 σε 11 οι θέσεις που προκηρύχθηκαν για γιατρούς. Ωστόσο, βρισκόμαστε πολύ πίσω από τις ανάγκες.

Ολη αυτήν τη δράση που αναπτύξαμε, την εμπειρία που αποκτήσαμε, θέλουμε να τη μεταφέρουμε στη Σύσκεψη. Παράλληλα, θέλουμε να συναντηθούμε ξανά με όλους αυτούς που βρεθήκαμε σε κοινούς αγώνες το προηγούμενο διάστημα, όπως είναι οι εργαζόμενοι στα «Πετρέλαια Καβάλας» στον γειτονικό μας νομό. Θέλουμε να συμβάλουμε ώστε το σύνθημα «είμαστε ψυχή από την ψυχή σας» να γίνει πράξη.

Από την Πανελλαδική Σύσκεψη μπορούμε να βγούμε πιο δυνατοί, ώστε το επόμενο διάστημα να δυναμώσουμε τους αγώνες μας για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος από την ακρίβεια, ενάντια στις απολύσεις συμβασιούχων, για το ζήτημα της Υγείας, που δεν αφορά μόνο τους υγειονομικούς, αλλά αγγίζει όλο τον λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ