Παρασκευή 27 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστική απάντηση στην τρομοκρατία από τους εργαζόμενους της «Μαλαματίνα»

Συγκέντρωση στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου για άλλη μια φορά προσέφυγε η εργοδοσία για να σταματήσει τον αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις, πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Μαλαματίνα», στο πλαίσιο της τρίωρης στάσης εργασίας τους.

Η εργοδοσία προσέφυγε στη δικαιοσύνη, προκειμένου να βγάλει παράνομη και καταχρηστική την κινητοποίησή τους. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σήμερα το πρωί.

Οι εργαζόμενοι συμμετείχαν καθολικά στη χτεσινή στάση εργασίας και θα συνεχίσουν σήμερα με νέα στάση από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβαν μέσα από μαζική Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν. Απαιτούν από την εργοδοσία να πάρει πίσω τις 5 απολύσεις νέων εργαζομένων που ανακοίνωσε και δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν την πάλη τους.

Στο πλευρό τους βρίσκονται δεκάδες σωματεία και φορείς εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους, απαιτώντας ανάκληση των απολύσεων, να σταματήσουν η εργοδοτική τρομοκρατία και η ποινικοποίηση του αγώνα τους.

Οπως κατήγγειλε ο Γιάννης Φραγγίδης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα», «κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την επιχειρησιακή ΣΣΕ, η εταιρεία εντελώς αιφνιδιαστικά και αδικαιολόγητα ανακοίνωσε 5 απολύσεις εργαζομένων. Με τις απολύσεις επιδιώκει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, ώστε να καταργήσει κατεκτημένα δικαιώματα και να χωρίσει τους εργαζόμενους σε παλιούς και νέους, με τους νεότερους να αμείβονται με αποδοχές πάρα πολύ χαμηλές.

Ζητάμε την άμεση ανάκληση των απολύσεων, διότι για μας είναι κόκκινη γραμμή. Ο κόσμος, η εργατική τάξη, τα ταξικά συνδικάτα είναι στο πλευρό μας. Δεν είμαστε μόνοι. Θα δικαιωθούμε».

Στο πλευρό των εργαζομένων, έξω από τα δικαστήρια, βρέθηκε ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ, μεταφέροντας τη στήριξη του Κόμματος. Οπως είπε, «η νέα εργοδοσία ξεκίνησε μια ολομέτωπη επίθεση απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων, ζητώντας τους να αποδεχθούν να υποχωρήσουν από κατακτημένα δικαιώματα και να μην ισχύουν για τους νέους εργαζόμενους. Βρήκε λάθος πόρτα να χτυπήσει. Η επιλογή της σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση να απευθύνεται στη δικαιοσύνη δείχνει ότι είναι ανήμπορη να αντιμετωπίσει εργαζόμενους αγωνιζόμενους και αποφασισμένους να μην κάνουν πίσω».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κατέρρευσαν στο δικαστήριο οι ισχυρισμοί της εργοδοσίας για τις απολύσεις (2023-06-13 00:00:00.0)
Συνέλαβαν μάρτυρες υπεράσπισης των απολυμένων! (2023-03-18 00:00:00.0)
Δεκάδες εκπρόσωποι σωματείων στόλισαν το δέντρο του αγώνα τους (2022-12-06 00:00:00.0)
24ωρη απεργία στον κλάδο των εμφιαλωμένων ποτών τη Δευτέρα (2022-10-01 00:00:00.0)
Πάρτε πίσω τις απολύσεις, η τρομοκρατία δεν θα περάσει! (2022-09-30 00:00:00.0)
Σημαντική μάχη η χτεσινή απεργία (2013-04-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ