Τετάρτη 1 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ
Μόνο το ΚΚΕ θα στηρίξει τον λαό στους δύσκολους καιρούς που έρχονται

Ποιητής, μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, εφοριακός, πρώην διευθυντής Οικονομικής Επιθεώρησης Κρήτης και Δωδεκανήσου

Καλώς όρισες, σύντροφε Γραμματέα,

Συναγωνιστές, φίλοι και σύντροφοι,

Ο τίτλος της τελευταίας μου ποιητικής συλλογής είναι «Ασκήσεις Σιωπής». Οι ποιητές ασκούνται στη σιωπή. Οταν όμως πρέπει και επιβάλλεται να μιλήσουν, ο λόγος τους είναι εκκωφαντικός και κρυστάλλινος. Σε περιόδους μεγάλων συγχύσεων, όταν οι έμποροι των ιδεών προσπαθούν να θολώσουν και να παραποιήσουν τα πάντα, έτσι ώστε να τα κάνουν πιο ελκυστικά και εμπορεύσιμα, εμείς οφείλουμε να εξηγούμε στον κόσμο ποιο είναι το γνήσιο και το αληθινό. Οι αληθινοί ποιητές πρέπει είναι η πυξίδα που δείχνει σταθερά τον Βορρά.

Η Αριστερά δεν είναι προς πάσα χρήση. Εχει αξίες ακατάλυτες και διαχρονικές. Πιστεύει στην αξιοπρέπεια, στην ισότητα και την ευημερία κάθε ανθρώπου. Πολεμά συνεχώς να επιβάλει τη μη εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Η Αριστερά πιστεύει στην ειρήνη και στην αδελφοσύνη των λαών. Στη συνεργασία και τη συμπόρευση της ανθρωπότητας.

Τον καιρό αυτό οι πολεμικές συγκρούσεις κορυφώνονται γύρω μας. Ολες οι κυβερνήσεις μετά τη μεταπολίτευση στήριξαν με τον τρόπο τους τις βάσεις του ΝΑΤΟ και μάλιστα τις πλήθυναν για την... προστασία μας. Μας είπαν ότι η βάση της Αλεξανδρούπολης θα είναι η ασπίδα μας κατά της Τουρκίας.

Πριν όμως από λίγες μέρες τα τουρκικά «Φάντομ» πλησίασαν στα δυόμισι μίλια το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και επιχείρησαν εικονικό βομβαρδισμό. Οταν η κυβέρνηση διαμαρτυρήθηκε στη «συμμαχία», μας είπαν να τα βρούμε μόνοι μας με την Τουρκία που εξακολουθεί να κατέχει παράνομα τη μισή Κύπρο.

Η χώρα μας έχει γίνει «μπάτε σκύλοι αλέστε».

Η εθνική κυριαρχία, ιδιαίτερα στο Αιγαίο και τα νησιά μας, παραβιάζεται κάθε μέρα εξακολουθητικά από τους υποτιθέμενους ΝΑΤΟικούς μας συμμάχους. Μέχρι πότε; Μετά το εκκωφαντικό χειροκρότημα του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο, η κατάσταση επιδεινώνεται και οι παραχωρήσεις συνεχίζονται. Τώρα, εδώ στο Ηράκλειο, δίπλα στα σπίτια μας κάνουν νέα βάση. Το παλιό αεροδρόμιο το κάνουν βάση επιθετικών ελικοπτέρων του ΝΑΤΟ και πολεμικών drones. Δεν τους αρκούν τα 1.200 επιθετικά ελικόπτερα στην Αλεξανδρούπολη. Σε μας οι τοπικοί άρχοντες έλεγαν ότι θα το κάνουν πάρκα και παιδικές χαρές.

Μη μας ξεγελούν λοιπόν όλοι αυτοί που μας παρουσιάζονται με τη λεοντή της Αριστεράς. Είναι κοινοί χαμαιλέοντες.

Ολες οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης έχουν ένα κοινό γνώρισμα: Εκαμαν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Δικαιώματα όπως η κατοικία, η εργασία, η Υγεία και η Κοινωνική Ασφάλιση, το εργατικό οκτάωρο είναι πια παρελθόν. Και το πιο φτωχό σπίτι πληρώνει ΕΝΦΙΑ και οι πλειστηριασμοί συνεχίζονται. Η ανεργία καλπάζει στο 30% και ο λαός μας βλέπει για πρώτη φορά μετά την Κατοχή τον εφιάλτη της πείνας πολύ κοντά του.

Συναγωνιστές, φίλοι και σύντροφοι,

Να μη σταυρώσουμε τα χέρια. Τώρα πιο πολύ από κάθε άλλη φορά θα μας σώσει ο αγώνας μας και η συσπείρωση γύρω από τις γνήσιες και αληθινά εθνικές και λαϊκές δυνάμεις. Και είναι πάντα ίδιες. Είναι αυτές που οργάνωσαν την Εθνική Αντίσταση και μετά τον λιμό της Αθήνας την Κατοχή πήραν στα άξια χέρια τους τον επισιτισμό του λαού και τον έσωσαν.

Ολοι εμείς που παλέψαμε τίμια στη ζωή μας για τις ιδέες της Αριστεράς ξέρουμε καλά ποιο είναι το κοινό πατρικό μας σπίτι. Και ξέρουμε πως αυτό το κοινό μας σπίτι, το ΚΚΕ, θα μας ανοίγει πάντα τη ζεστή και ασφαλή αγκαλιά του.

Αγαπητοί συναγωνιστές, φίλοι και σύντροφοι,

Στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είδαμε τα πρόσωπα που ήταν στα πρώτα καθίσματα και θυμηθήκαμε. Πώς ξεκίνησε και με ποιους κατέληξε. Ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ ...ανανεώνεται και με υλικά κατεδάφισης. Ετσι θεωρεί ότι χτίζεται το... νέο! Δυστυχώς είναι η χρήσιμη εναλλακτική του συστήματος.

Χρέος μας είναι να δυναμώσουμε όσο μπορούμε το ΚΚΕ. Είναι το μοναδικό κόμμα που θα στηρίξει τον λαό μας στους δύσκολους καιρούς που έρχονται. Εχει τη δύναμη, την πείρα και την Ιστορία. Αυτό το βήμα είναι δικό μας βήμα. Ο,τι έγινα το οφείλω στο ΚΚΕ. Τις μεγάλες αξίες μού τις έμαθε το Κόμμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ