Τετάρτη 1 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΙΡΑΝ
Καλεί την Ελλάδα να συνεργαστεί «χωρίς εντολές από τρίτο μέρος»

Να συνεργαστεί με τις ιρανικές αρχές για την επίλυση της κρίσης με την κατάσχεση των τάνκερ, χωρίς την εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών, κάλεσε χτες την ελληνική κυβέρνηση ο S. Khatibzadeh, εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, μετέδωσε το πρακτορείο «Reuters».

Θυμίζουμε ότι την περασμένη Παρασκευή ο στρατός των Ιρανών «Φρουρών της Επανάστασης» δέσμευσε δύο ελληνόκτητα δεξαμενόπλοια τα οποία έπλεαν στον Περσικό Κόλπο, ως αντίποινα στην υπόθεση του δεξαμενόπλοιου «Pegas», με ρωσική σημαία και φορτίο ιρανικό πετρέλαιο, που δεσμεύτηκε κατ' απαίτηση των ΗΠΑ.

Οπως μεταδίδει το «Reuters», ο Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε πως «ο κ. Μπλίνκεν πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η εποχή που οι ΗΠΑ επέβαλλαν μονομερώς τους κανόνες τους στον κόσμο έφτασε στο τέλος της». Παράλληλα, χαρακτήρισε την Ουάσιγκτον «τον μεγαλύτερο ταραχοποιό του ελεύθερου εμπορίου στον κόσμο», σημειώνοντας ότι «δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση έδειξε πως είναι πιο σημαντικό για αυτήν να λαμβάνει εντολές από ένα τρίτο μέρος... Αλλά πιστεύουμε ότι οι σχέσεις μεταξύ του Ιράν και της Ελλάδας πρέπει να παραμείνουν καλοπροαίρετες».

«Προτείνω στην ελληνική κυβέρνηση να ακολουθήσει τη νομική και δικαστική οδό, χωρίς υπερβολές», κατέληξε, ενώ διαβεβαίωσε ότι τα μέλη των πληρωμάτων είναι καλά στην υγεία τους και έχουν τηλεφωνική επικοινωνία με τις οικογένειές τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ