Τετάρτη 1 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίσκεψη στο φυλάκιο της νήσου Παναγιάς

Διήμερη περιοδεία σε Χίο, Οινούσσες και Παναγιά πραγματοποιεί ο αντισυνταγματάρχης ε.α. και βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης.

Χτες η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Ν. Παπαναστάση επισκέφτηκε το φυλάκιο στη νήσο Παναγιά. Η επίσκεψη αυτή, μεγάλης συμβολικής αξίας, επιβεβαιώνει το σταθερό ενδιαφέρον του ΚΚΕ για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και τους οπλίτες θητείας που υπηρετούν, σε δύσκολες συνθήκες, σε ακριτικές περιοχές της χώρας μας.

Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν επίσης ο Ορέστης Παπαγιάννης, μέλος του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, η Αγλαΐα Κυρίτση, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου, ο Αρης Μιχαλάκης και ο Γιάννης Ζωφός από την Κομματική Οργάνωση Χίου, ο Γιώργος Αμπατζής, περιφερειακός σύμβουλος στην ΠΕ Χίου, και ο Μάρκος Σκούφαλος, δημοτικός σύμβουλος Χίου.

Την αντιπροσωπεία μετέφερε από το λιμάνι της Χίου στο φυλάκιο της Παναγιάς πλωτό σκάφος του Λιμενικού.

Εκ μέρους της 96 ΑΔΤΕ υποδέχτηκε την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ο διοικητής, ταξίαρχος Εμμανουήλ Χατζής.

Επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή σε μια στιγμή ανάπαυλας για τους στρατευμένους και το μόνιμο προσωπικό. Από την πλευρά του το κλιμάκιο του Κόμματος δώρισε βιβλία για το φυλάκιο και πρόσφερε τοπικά εδέσματα της Χίου.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ είχε σύντομη ενημέρωση από τον διοικητή και τον αρχιφύλακα του φυλακίου για την περιοχή ευθύνης τους αλλά και για την αποστολή τους.

Στη συνέχεια ο Ν. Παπαναστάσης συνομίλησε με το μόνιμο προσωπικό και τους φαντάρους που υπηρετούν τη θητεία τους.

Αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις με την όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας, την οποία οι στρατευμένοι και το μόνιμο προσωπικό βιώνουν «από πρώτο χέρι» στην περιοχή.

Τόνισε μεταξύ άλλων τον επικίνδυνο ρόλο που παίζουν οι ΗΠΑ για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, ο οποίος επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά με τη συμμετοχή του πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ «USS Arlington» στην άσκηση «Efes» της Τουρκίας, με σενάριο την κατάληψη νήσου.

Επισημάνθηκε ακόμα ότι το ΚΚΕ βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των στρατευμένων και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εντός και εκτός υπηρεσίας. Ο Ν. Παπαναστάσης σημείωσε πως το ΚΚΕ διεκδικεί τη λύση τους μέσα από παρεμβάσεις και μέσω του κοινοβουλίου, με εκατοντάδες Ερωτήσεις που έχει καταθέσει, ενώ ευχήθηκε στους στρατευμένους καλή δύναμη και κουράγια στη θητεία τους με το κεφάλι ψηλά.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης συνεχίστηκε χτες στις Οινούσσες, όπου το κλιμάκιο του ΚΚΕ είχε συναντήσεις με τον δήμαρχο του νησιού Γ. Δανιήλ, τον διοικητή της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Πλοιάρχων Οινουσσών και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του αγροτικού ιατρείου του νησιού, ενώ το απόγευμα ο Ν. Παπαναστάσης μίλησε στο κοινοτικό κατάστημα Λαγκάδας με θέμα «Πόλεμος, ενεργειακή φτώχεια, ακρίβεια. Υπάρχει διέξοδος από αυτή τη βαρβαρότητα;» (αναλυτικότερο ρεπορτάζ σε επόμενα φύλλα). Σήμερα θα έχει συνάντηση με τον λιμενάρχη Χίου, τους διευθυντές Αστυνομίας και Πυροσβεστικής και με Ενώσεις Στρατιωτικών, Αστυνομικών, Πυροσβεστών και Λιμενικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ