Τρίτη 7 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Διεκδίκησαν μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και της ζωής του λαού

Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο του Βόλου πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής εργατικά σωματεία και φορείς της περιοχής, διεκδικώντας προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και καλύτερη ποιότητα ζωής για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.

Η συγκέντρωση έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, στην πλατεία Αγίου Νικολάου, όπου μίλησαν ο Παναγιώτης Τσιτσιρίκης, πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων, και ο Στέλιος Λημνιός, εκπρόσωπος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας.

Στις ομιλίες τους αναφέρθηκαν στις «πράσινες» μπίζνες του κεφαλαίου, που φορτώνουν νέα βάρη στην εργατική - λαϊκή οικογένεια για να βρουν πεδία επιχειρηματικής δράσης οι μονοπωλιακοί όμιλοι, αναφέροντας το παράδειγμα της καρκινογόνας καύσης απορριμμάτων στην ΑΓΕΤ και των γιγαντιαίων επενδύσεων από επιχειρηματικούς ομίλους στις Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων.

Στάθηκαν ακόμα στα σχέδια που υπάρχουν για την κατασκευή πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον Βόλο, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Η εξέλιξη αυτή μεγαλώνει τους κινδύνους για τον λαό της περιοχής, που βιώνει ήδη την ανασφάλεια από την εγκατάσταση στην περιοχή της Θεσσαλίας αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων και υποδομών, και τώρα καλείται να μπει στο μάτι του κυκλώνα και των ενεργειακών ανταγωνισμών».

Τα αιτήματα των σωματείων και των μαζικών φορέων:

-- Να σταματήσει η καύση σκουπιδιών και πετ-κοκ στην ΑΓΕΤ. Να ανακληθούν και να ακυρωθούν οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις για τη μεταφορά και την καύση των σκουπιδιών και του τοξικού πετ-κοκ.

-- Να μην προχωρήσει η παραγωγή SRF στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Βόλου. Να σταματήσει κάθε διαδικασία γενίκευσης της επεξεργασίας απορριμμάτων για παραγωγή SRF/RDF στις ΜΕΑ για ανάκτηση Ενέργειας από τα σκουπίδια με την καρκινογόνα καύση τους.

-- Καμία εμπλοκή στους σχεδιασμούς για μετατροπή του Βόλου και του Παγασητικού σε κόμβο για τη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ