Τετάρτη 8 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μονόδρομος ο δρόμος της διεκδίκησης για τους εργαζόμενους

Περιοδεία νηματουργία «Βαρβαρέσος» στη Νάουσα πραγματοποίησε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης

Περιοδεία στη νηματουργία «Βαρβαρέσος» στη Νάουσα πραγματοποίησε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης μαζί με αντιπροσωπεία της ΚΟ Ημαθίας του ΚΚΕ. Μίλησε με τους εργαζόμενους, οι οποίοι εδώ και μήνες δίνουν τη μάχη για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων περίπου 9 μηνών που τους οφείλει η εργοδοσία και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Το ΔΣ του Σωματείου παρέδωσε κείμενο με τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, προκειμένου να γίνει νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση από το ΚΚΕ, ενώ ανανεώθηκε το ραντεβού με τους εργαζόμενους για την Πέμπτη 9 Ιούνη, οπότε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα επισκεφθεί το εργοστάσιο.

Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την επίθεση της εργοδοσίας, που εξασφάλισε την πλήρη στήριξη στις μεθοδεύσεις της από την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς του κράτους.

Στο πλαίσιο αυτό και στο όνομα της αναμονής εισόδου νέου επενδυτή που θα εξασφαλίσει ρευστότητα στην επιχείρηση, η εργοδοσία εξακολουθεί να πληρώνει με προκαταβολές έναντι τους εργαζόμενους (και αυτές ανισομερώς), έχοντας αυξήσει την περίοδο απλήρωτης δουλειάς κοντά στους 9 μήνες.

Μάλιστα, με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου, που εξασφάλισε η εργοδοσία για την προστασία της από οικονομικές διεκδικήσεις, έχει παγώσει τις οικονομικές απαιτήσεις του προσωπικού ως προς τα δεδουλευμένα τους, όπως και το δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας. Την ίδια ώρα βέβαια η παραγωγή συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς για να καλυφθούν οι πωλήσεις.

Και ενώ η κυβέρνηση δίνει απλόχερη στήριξη στην εργοδοσία, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων που την είχαν μπουκώσει με προνόμια και χρηματοδοτήσεις, αρνείται να δώσει έκτακτο οικονομικό βοήθημα μέσω του ΟΑΕΔ στους εργαζόμενους που κυριολεκτικά αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της καθημερινής επιβίωσης.

Ο Λεωνίδας Στολτίδης κάλεσε τους εργαζόμενους να κλιμακώσουν την πάλη τους για την ικανοποίηση των διεκδικήσεών τους, με όπλο την αλληλεγγύη. Επεσήμανε ότι οι αγώνες έχουν και ήττες και νίκες και το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα παραδείγματα νικηφόρων αγώνων. Ομως μονόδρομος για την εργατική τάξη είναι ο δρόμος της διεκδίκησης και της πάλης για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της. Και τόνισε πως σ' αυτή την κατεύθυνση το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να στηρίξει την πάλη των εργαζομένων και με παρεμβάσεις στη Βουλή και κυρίως στον δρόμο, στους αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ