Τετάρτη 8 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Ετοιμος για κυβέρνηση συνεργασίας για τη διαχείριση της ... «καμένης γης»

Το μήνυμα σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι είναι έτοιμος για συνεργασία, προκειμένου να συμβάλει στη συνέχιση και υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, έστειλε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας στο συνέδριο «Το σύστημα υγείας στη νέα εποχή» που διοργάνωσαν η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και το ιατρικό site «ygeiamou.gr». Απαντώντας για το ενδεχόμενο συμμετοχής σε κυβέρνηση συνεργασίας, ανέφερε: «Είμαι έτοιμος, πιστεύω ότι η χώρα δεινοπάθησε με αυτοδύναμες κυβερνήσεις, που ήταν τόσο αυτοδύναμες που τη δύναμή τους την έκαναν βάρος στον λαό».

Ταυτόχρονα, επανέλαβε το αφήγημα της «καμένης γης», εκφράζοντας την ανησυχία του για το τι θα παραλάβει, προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος στη συνείδηση του λαού ότι δεν μπορούν να γίνουν και πολλά πράγματα προς όφελός του. Κάτι που άλλωστε έχει αποδείξει την περίοδο της διακυβέρνησής του, με τη στάση του ως αξιωματική αντιπολίτευση και το κοινό του πρόγραμμα με τη ΝΔ, που είναι τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης και η «πράσινη μετάβαση» που βυθίζει τον λαό στη φτώχεια.

Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα, υποστηρίζοντας ότι αποτυπώνει την αποτυχία της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης, ενώ μίλησε για το ενδεχόμενο να οδηγηθούμε σε επικίνδυνες ατραπούς, αφού «κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει ατύχημα», ενώ, όπως είπε, «αν κάτι συμβεί ο μη γένοιτο, θα είμαστε μόνοι μας», καλώντας τους «συμμάχους μας να μιλήσουν καθαρά για όσα λέει η Τουρκία για αποστρατιωτικοποίηση νησιών. Να τα δίνουμε όλα και αυτοί να λένε βρείτε τα, αυτό δεν είναι συμμαχία», διαμαρτυρήθηκε σαν «πικαρισμένη ντάμα», αφού ήταν η δική του κυβέρνηση που υπηρέτησε με αξιοσημείωτη αφοσίωση την πολιτική της εμπλοκής στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς.

Σε ό,τι αφορά στα της Υγείας ο Αλ. Τσίπρας απογειώνοντας την κοροϊδία ζήτησε να μην δοθεί ...περισσότερος χώρος στον ιδιωτικό τομέα, που ήδη έχει απλώσει παντού τα πλοκάμια του χάρη στη διαχρονική πολιτική εμπορευματοποίησης και υποβάθμισης της δημόσιας Υγείας. «Εμείς δεν συμφωνούμε ότι πρέπει να δοθεί περισσότερος χώρος στον ιδιωτικό τομέα. Σύμπραξη δημόσιου - ιδιωτικού υπάρχει και τώρα. Το θέμα είναι εάν θα κατακρεουργήσουμε κι άλλο το δημόσιο σύστημα για να δώσουμε έδαφος κερδοφορίας στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό για εμάς είναι ανήθικο και παράλογο», ανέφερε.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιλαμβάνει καμία μεγάλη αύξηση των δαπανών, αλλά τη στήριξη του συστήματος Υγείας με 3 δισ. την επόμενη τριετία, προκειμένου να υπάρξει αντιστοίχιση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Ο Αλ. Τσίπρας υπερασπίστηκε τον αντιασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου χαρακτηρίζοντάς τον «παρεξηγημένο»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ