Τετάρτη 15 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Με την Επιτροπή για τις ενεργειακές διασυνδέσεις

Οι νέες υποδομές φυσικού αερίου που υλοποιούνται στη χώρα απασχόλησαν τη χτεσινή συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, με την γενική διευθύντρια Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ditte Juul - Jorgensen, με τη συμμετοχή των επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ, Μ. Μανουσάκη, και του ΔΕΣΦΑ, Maria Rita Galli.

Ο υπουργός ενημέρωσε το στέλεχος της Επιτροπής για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και όσα προγραμματίζονται για το άμεσο μέλλον (αναβάθμιση Ρεβυθούσας, πλατφόρμα υγροποιημένου φυσικού αερίου Αλεξανδρούπολης, διασύνδεση συστημάτων φυσικού αερίου Ελλάδας - Βουλγαρίας, νέα ηλεκτρική διασύνδεση με Αλβανία κ.λπ.), τα οποία εντάσσονται στον γενικότερο σχεδιασμό της ΕΕ και των ΗΠΑ για την απεξάρτηση από τις εισαγωγές ρωσικών καυσίμων.

Εξάλλου, χτες, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας συναντήθηκε και με τον γγ του ΟΠΕΚ, S. Barkindo, με τον οποίο μεταξύ άλλων συζήτησαν «την εξέλιξη των διεθνών τιμών του πετρελαίου σε βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη βάση και τις σχέσεις της Ελλάδας με τις πετρελαιοπαραγωγικές χώρες», σύμφωνα με τη λιτή ανακοίνωση του υπουργείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ