Τετάρτη 15 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΒΟΥΛΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στόχος να παραδοθεί η επιχείρηση στους επενδυτές «καθαρή» από εργαζόμενους

Σύγκλιση με τον ΣΥΡΙΖΑ, και στη στόχευση και στα προσχήματα

Προκλητικός ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, παραλίγο να ζητήσει από τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ να πουν και «ευχαριστώ» στην κυβέρνηση για την τροπολογία με την οποία τους πετάει στον δρόμο, για λογαριασμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Επιστρατεύοντας τα γνωστά ψέματα και τις συκοφαντίες για την τάχα «χρεοκοπημένη» ΛΑΡΚΟ, χωρίς βέβαια να αναφέρει κουβέντα σχετικά με το ποιος φταίει γι' αυτό το χάλι, είπε ότι «η εγκατάσταση ειδικής διαχείρισης από τον Μάιο του 2020 οδήγησε σε άμεσες ενέργειες εξορθολογισμού του κόστους, τόσο σε επιχειρησιακό και χρηματοοικονομικό επίπεδο», προσθέτοντας ότι διαφορετικά «η εταιρεία ήταν αδύνατο να συνεχίσει τη λειτουργία της».

Ανέφερε ότι «επίκειται άμεσα ο καθορισμός ημερομηνίας υποβολής των δεσμευτικών προσφορών των υποψηφίων επενδυτών», άλλωστε ενόψει αυτής της ημερομηνίας η κυβέρνηση «εκκαθαρίζει» την επιχείρηση από τα βαρίδια, δηλαδή τους εργαζόμενούς της.

Οσο για την απόλυση και το ξεσπίτωμά τους, που προβλέπονται στην τροπολογία, ο υπουργός τα χαρακτήρισε «κατοχύρωσή» τους και πρόσθεσε, εξίσου προκλητικά, ότι «με το πλέγμα αυτό των ρυθμίσεων προστατεύονται οι εργαζόμενοι άμεσα και αποτελεσματικά ενόψει της ολοκλήρωσης των διαγωνιστικών διαδικασιών».

Τα άλλα κόμματα

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και παρίστανε ότι αντιδρά στην τροπολογία, δεν αναφέρθηκε ούτε μία φορά στα αιτήματα που προβάλλουν οι εργαζόμενοι για την ενιαία λειτουργία και τον εκσυγχρονισμό της ΛΑΡΚΟ, την προστασία όλων των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων. Με γενικές αναφορές στην «προστασία του δημόσιου συμφέροντος», ο Ευ. Τσακαλώτος μίλησε και για την επιστολή που είχε στείλει ως υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΕ, όταν παρουσίαζε τους («καρμπόν» με της ΝΔ) σχεδιασμούς του για την «αποκρατικοποίηση» και για τον «στρατηγικό επενδυτή». Οπως είπε, «τουλάχιστον η δικιά μου επιστολή πρώτα απ' όλα λέει συγκεκριμένα ότι πρέπει να σώσουμε όσο περισσότερες θέσεις εργασίας» γίνεται, μόνο που ούτε σ' αυτό το πρόσχημα πρωτοτυπεί, αφού τέτοια διατύπωση υπάρχει αυτούσια και στην κυβερνητική τροπολογία, σε μια προσπάθεια να εγκλωβιστούν οι εργαζόμενοι.

Γενικόλογη ήταν η αναφορά και της ειδικής αγορήτριας του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, Τ. Αντωνίου, η οποία κάλεσε την κυβέρνηση «να βρει άμεσα λύσεις εξυγίανσης», ενώ υπενθύμισε πόσο ...στήριξαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ τη ΛΑΡΚΟ.

Αντίστοιχου τύπου ήταν οι αναφορές και της Ελ. Λύσης, ενώ το ΜέΡΑ25 πρότεινε την ανασύνθεση της ΛΑΡΚΟ με την προώθηση της «πράσινης μετάβασης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πληρωμένες απαντήσεις σε κάθε χυδαιολογία της κυβέρνησης (2024-07-17 00:00:00.0)
Αιτία πολέμου για το ΚΚΕ και τους εργαζόμενους το λουκέτο (2024-04-04 00:00:00.0)
Συναγερμό σημαίνουν τα Σωματεία ενάντια στην εγκληματική τροπολογία που τους πετάει στον δρόμο (2022-06-10 00:00:00.0)
Στην Επιτροπή Αναφορών οι δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ (2022-03-16 00:00:00.0)
Η εκτόξευση της τιμής του νικελίου δείχνει τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της επιχείρησης (2022-03-10 00:00:00.0)
Αλλη μια κυβερνητική ρύθμιση για τη διευκόλυνση των επενδυτών (2021-07-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ