Τρίτη 5 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απεργία των συμβασιούχων του Δήμου Αθήνας

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η 48ωρη απεργία που προκήρυξαν για χτες και σήμερα οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Αθήνας, μετά από σχετική προσφυγή που κατέθεσε χτες στα δικαστήρια το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι εργαζόμενοι ζητούν ανάμεσα σε άλλα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2002 και τη μονιμοποίησή τους. Χτες πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών, όπου ο υφυπουργός, Λ. Παπαδήμας δεν τους δέχτηκε, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δε συνδιαλέγομαι με παράνομους». Πάντως, από την πλευρά του υπουργείου δεν τιθόταν θέμα πολιτικής επιστράτευσης, ενώ οι εργαζόμενοι παραπέμφθηκαν για την ικανοποίηση των οικονομικών αιτημάτων τους στο Δήμου Αθήνας. Οι εργαζόμενοι αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου σήμερα για να καθορίσουν την παραπέρα στάση τους. Από την πλευρά της διοίκησης του Δήμου Αθήνας, δηλωνόταν πως αν σήμερα οι εργαζόμενοι συνεχίσουν την απεργία τους, ο Δήμος θα εφαρμόσει το νόμο, δηλαδή θα τους καλέσει, με την παρέμβαση εισαγγελέα, να επιστρέψουν στην εργασία τους ή θα προχωρήσει σε απολύσεις.

  • Συγκέντρωση πραγματοποίησαν χθες και οι συμβασιούχοι στο Δήμου Ταύρου ζητώντας τη μονιμοποίησή τους. Ενας 45χρονος οδηγός ανέβηκε στο κτίριο του Δημαρχείου απειλώντας να καρφώσει στο στήθος του την ελληνική σημαία. Μάλιστα με σουγιά αυτοτραυματίστηκε γράφοντας στον τοίχο με το αίμα του «όχι στις απολύσεις». Τελικά με την παρότρυνση των συναδέλφων του κατέβηκε από το κτίριο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ