Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Την Τρίτη η μεγάλη εκδήλωση αλληλεγγύης στα Γιάννενα

Στιγμιότυπο από την περσινή εκδήλωση
Στιγμιότυπο από την περσινή εκδήλωση
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες των πρωτοβάθμιων σωματείων στα Γιάννενα για την πραγματοποίηση της μεγάλης εκδήλωσης αλληλεγγύης την Τρίτη 30 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία. Η εκδήλωση διοργανώνεται κάθε χρόνο αυτήν την εποχή, αποτελεί την κορύφωση της καλοκαιρινής δραστηριότητας των σωματείων και του Εργατικού Κέντρου, και αγκαλιάζεται μαζικά από χιλιάδες εργαζόμενους. Φέτος το πρόγραμμα περιλαμβάνει γλέντι με ηπειρώτικη παραδοσιακή μουσική, με τη συμμετοχή πολλών τοπικών συγκροτημάτων, ενώ οι διοργανωτές θα παρουσιάσουν και μουσικό αφηγηματικό αφιέρωμα στη μικρασιατική μουσική παράδοση, στο πλαίσιο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Ηδη ένα πλατύ άνοιγμα σε χώρους δουλειάς και κλάδους οργανώνεται από τα πρωτοβάθμια σωματεία στον χώρο ευθύνης τους. Με τετρασέλιδη ανακοίνωση που μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί σε πάνω από 5.000 αντίτυπα, οι συνδικαλιστές δίνουν συνέχεια στη συζήτηση του προηγούμενου διαστήματος με αφορμή τη μεγάλη Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ στη Δραπετσώνα.

«Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα. Οπλο μας η αλληλεγγύη», τονίζουν και προσθέτουν πως «δύο δρόμοι ορθώνονται μπροστά μας. Ο ένας δρόμος, με τον λαό θεατή των αντιλαϊκών μέτρων που αποφασίζουν και υλοποιούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι κυβερνήσεις τους, οδηγεί τον καθέναν μας στο δίλημμα τι θα κόψουμε και αυτόν τον μήνα για να τα βγάλουμε πέρα, φέρνοντας συνάμα ένα χειρότερο αύριο. Ο άλλος δρόμος, με τον λαό πρωταγωνιστή στην πάλη ενάντια στο άδικο, ορθώνει για τον καθέναν μας "ασπίδα" προστασίας από τα χειρότερα και συνάμα ανοίγει την ελπίδα για το αύριο»

Παράλληλα τα σωματεία επισημαίνουν ότι «κανένας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του τις δυσκολίες που ορθώνει στη ζωή μας το βάρβαρο αυτό σύστημα, αφού σε μία κοινωνία εκμετάλλευσης δεν έχουν όλοι τις ίδιες δυνατότητες. Τα λαϊκά μαθήματα αλληλεγγύης, οι εκδηλώσεις για μικρά παιδιά, οι δωρεάν καλοκαιρινές εκδρομές για μπάνια, οι εθελοντικές αιμοδοσίες, είναι δράσεις με στόχο να ανακουφιστεί η λαϊκή οικογένεια, να αντέξει τις δυσκολίες για να αντιπαλέψει συλλογικά το άδικο. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής δράσης του Εργατικού Κέντρου και των σωματείων για να μπει φρένο στην αντιλαϊκή επίθεση, να ανοίξει ο δρόμος ώστε ο εργαζόμενος λαός να γίνει αφέντης στον τόπο του» και απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής, όπως επίσης καλούν τους εργαζόμενους να στηρίξουν τη λαχειοφόρο που διοργανώνουν και να ενισχύσουν οικονομικά τη δράση τους. Από τις μέχρι τώρα συζητήσεις καταγράφεται μεγάλη αποδοχή για τη δραστηριότητα του Εργατικού Κέντρου, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον προς τις εκδηλώσεις για τα μικρά παιδιά και τη συμμετοχή μαθητών στα δωρεάν μαθήματα αλληλεγγύης, που φέτος συμπληρώνουν 10 χρόνια λειτουργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ