Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Δεκάδες τα κενά, μεγάλα τα προβλήματα στη λειτουργία του

Ανακοίνωση της ΤΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ με αφορμή τις νέες ελλείψεις σε προσωπικό

Να καλυφθούν άμεσα οι επείγουσες ανάγκες του νοσοκομείου του νησιού, απαιτεί η Τομεακή Επιτροπή Ζακύνθου του ΚΚΕ, με αφορμή το ότι από τις έξι αναγκαίες θέσεις ορθοπεδικών υπηρετούν μόλις δύο.

Είναι χαρακτηριστικά όσα συμβαίνουν στο νοσοκομείο και αναδεικνύει η Οργάνωση του Κόμματος, με τα προβλήματα να είναι διαχρονικά, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, οι μοναδικοί δύο ορθοπεδικοί ιατροί που υπηρετούν σε αυτό βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ορθοπεδικός για να αντιμετωπίσει τα συχνά περιστατικά που καταφτάνουν στο νοσοκομείο, ιδιαίτερα τώρα που η κίνηση έχει τριπλασιαστεί και καθημερινά συμβαίνουν πολλαπλά τροχαία ατυχήματα και άλλα σοβαρά περιστατικά.

Αλλωστε, από τις 64 θέσεις ειδικευμένων ιατρών που προβλέπονται στο Νοσοκομείο Ζακύνθου υπηρετούν μόλις 35. Αντίστοιχα, υπηρετούν 6 ειδικευόμενοι από 20 που απαιτούνται, ενώ είναι δεκάδες οι κενές θέσεις νοσηλευτών, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι συμβασιούχοι σε παράταση, άρα με το ένα πόδι εκτός του νοσοκομείου και σε καθεστώς ομηρίας.

Η ΤΕ Ζακύνθου, σχολιάζοντας τις «λύσεις» - μπαλώματα που εφαρμόζονται κατά περιόδους, υπογραμμίζει ότι «οι αποσπάσεις γιατρών, όπως από το ΙΚΑ για την κάλυψη αυτών των κενών, όχι μόνο δεν επαρκούν αλλά ταυτόχρονα υποστελεχώνουν και τις δομές από τις οποίες έρχονται», αφού υπολειτουργούν κι άλλες υπηρεσίες υποστήριξης του νοσοκομείου, όπως η Τεχνική, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται και σημαντικές δυσλειτουργίες, από τον κλιματισμό μέχρι και σε σημαντικά ιατρικά μηχανήματα.

«Οσο κι αν θέλει η κυβέρνηση της ΝΔ μέσω του βουλευτή να μας πείσει ότι όλα είναι καλά στο νοσοκομείο, με πανηγυρικές ανακοινώσεις για ελάχιστες προσλήψεις, η πραγματικότητα δεν κρύβεται», επισημαίνει η ΤΕ Ζακύνθου και προσθέτει ότι η πολιτική τους υποστελεχώνει τα νοσοκομεία, στέλνοντας πελατεία στις ιδιωτικές κλινικές που ξεπηδούν σαν μανιτάρια στο νησί και θησαυρίζουν. «Αυτό είναι το όραμά τους και για τα δημόσια νοσοκομεία», αναδεικνύει η Οργάνωση του ΚΚΕ, «να λειτουργούν με τιμοκατάλογο, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Αυτήν την πολιτική στηρίζει και υλοποίησε και ο ΣΥΡΙΖΑ, πρωτοστατώντας μάλιστα, με τη δημιουργία του πρώτου "νοσοκομείου ΑΕ"».

Η ΤΕ Ζακύνθου καλεί τον λαό να δυναμώσει τώρα τον αγώνα σε συμπόρευση με το ΚΚΕ για ένα σύγχρονο, πλήρως ανεπτυγμένο, δωρεάν, κρατικό σύστημα Υγείας - Πρόνοιας. Να απαιτήσει μεταξύ άλλων: Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, ανάπτυξη όλων των απαραίτητων υποδομών, σύγχρονο εξοπλισμό τους, λειτουργία όλων των περιφερειακών Κέντρων Υγείας και Ιατρείων με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό, κατάργηση κάθε πληρωμής και εισφοράς για την Υγεία, όπως και κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στον χώρο.

«Μόνο η συμπόρευση με το ΚΚΕ, η ενίσχυσή του παντού, και στις εκλογές, μπορεί να δώσει προοπτική σε αυτόν τον αγώνα», αναφέρει, καταλήγοντας ότι «οι κομμουνιστές θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για επαρκή χρηματοδότηση και πλήρη στελέχωση όλων των δομών Υγείας του νησιού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ