Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΤΕΠΕ
Κινητοποίηση για μέτρα προστασίας των διανομέων

Κινητοποίηση για μέτρα προστασίας των διανομέων από τα μεροκάματα του τρόμου οργανώνει το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής, σήμερα Πέμπτη στις 10 το πρωί, μπροστά στο ΥΜΑΘ.

Με αφορμή το νέο ατύχημα που σημειώθηκε εν ώρα εργασίας, με θύμα τον πρόεδρο του επιχειρησιακού σωματείου της «e-food» στη Θεσσαλονίκη, αλλά και το φαινόμενο να χρειάζεται οι διανομείς να «βάλουν πλάτη για να βγει η δουλειά» μέσα σε συνθήκες καταρρακτώδους βροχής, με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, αναδεικνύονται για άλλη μια φορά οι κίνδυνοι που διατρέχουν.

Το ΣΕΤΕΠΕ διεκδικεί: Υπογραφή ΣΣΕ με ένταξη όλου του κλάδου στα ΒΑΕ, παροχή από την εργοδοσία κατάλληλων Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), κράνος, προστατευτικό πανωφόρι, αδιάβροχο, ανακλαστικό γιλέκο, κατάλληλα υποδήματα κ.α. Κάλυψη των εξόδων της μοτοσικλέτας από τον εργοδότη. Κάλυψη του εισοδήματος του διανομέα σε περίπτωση ατυχήματος. Να εφαρμοστεί άμεσα η ΚΥΑ που ορίζει ότι σε ακραίες καιρικές συνθήκες δεν γίνονται διανομές.

Επίσης απαιτεί: Υποχρεωτική εφαρμογή της κλαδικής ΣΣΕ στον Επισιτισμό χωρίς καμία παρέμβαση της κυβέρνησης. 5ήμερο, 8ωρο, 40ωρο χωρίς καμία διευθέτηση.

Καλεί τους εργαζόμενους σε κλιμάκωση της πάλης με συμμετοχή στο συλλαλητήριο ενόψει της ΔΕΘ, το Σάββατο 10/9 στις 6 μ.μ., στην πλατεία ΧΑΝΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ