Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
Η επιχείρηση διχασμού των εργαζομένων δεν περνάει

Το εκτρωματικό νομοσχέδιο φέρει ατόφια τη βούλα και του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού στο Σωματείο εργαζομένων, όπου στο Διοικητικό Συμβούλιο πλειοψηφεί η ΔΑΚΕ, η οποία μάλιστα κάτω από πιέσεις και εκβιασμούς έφερε χτες το πρωί μπροστά στη Βουλή περίπου 70 εργαζόμενους, με αρκετούς να είναι «παρατρεχάμενοι», για να απλώσουν πανό που έγραφε «Ψηφίστε τον νόμο για το ναυπηγείο».

Με αφορμή αυτό, ο υπουργός Αδ. Γεωργιάδης μιλώντας στην Ολομέλεια είπε ότι οι εργαζόμενοι συμφωνούν με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης και χαρακτήρισε «υποκινούμενη» τη μεγάλη συγκέντρωση που διοργάνωσε το απόγευμα το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, μαζί με άλλα συνδικάτα και φορείς της περιοχής.

«Διχόνοιες ανάμεσα στους εργαζόμενους δεν πρόκειται να πετύχετε», απάντησε η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου, τονίζοντας πως «όλοι οι εργαζόμενοι, ό,τι και να ψηφίζουν, στο Ναυπηγείο Ελευσίνας έχουν υποστεί τα πάνδεινα, μέχρι και συσσίτια για να θρέψουν τις οικογένειές τους». «Εχετε ευθύνες όλες οι κυβερνήσεις γι' αυτήν την κατάσταση», πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 200 υπογραφές εργαζομένων του ναυπηγείου «που ζητάνε με καθαρό τρόπο να εγγυηθείτε την επαναπρόσληψη με τα ίδια δικαιώματα, τις ίδιες συμβάσεις εργασίας που έχουν τώρα, και να αφήσετε τα γενικά και αόριστα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ