Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να δυναμώσει η πάλη ενάντια στον αντιλαϊκό νόμο για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας
  • Εκδήλωση την Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη με ομιλητή τον Μ. Παπαδόπουλο
  • Ιδιαίτερο κάλεσμα στους εργάτες των ναυπηγείων, άλλων βιομηχανικών κλάδων και στον λαό της Ελευσίνας

Εκδήλωση με θέμα «Ναυπηγεία Ελευσίνας: Αδιέξοδα και επικίνδυνοι σχεδιασμοί. Η πρόταση του ΚΚΕ για τη λειτουργία τους προς όφελος του λαού» πραγματοποιεί η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ την Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ. στην Ελευσίνα (Ηρώων Πολυτεχνείου & Νικολαΐδου). Θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος.

Για την εκδήλωση η ΚΟ Αττικής απευθύνει ιδιαίτερο κάλεσμα στους εργάτες των ναυπηγείων και των άλλων βιομηχανικών κλάδων, όπως και στους εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους και στη νεολαία της Ελευσίνας. Επίσης ξεκαθαρίζει ότι ο αγώνας των εργατών θα συνεχιστεί αμείωτος.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισαν μαζί πριν λίγες μέρες το νομοσχέδιο - έκτρωμα για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Νομοσχέδιο που μετατρέπει και το Ναυπηγείο Ελευσίνας σε "ειδική οικονομική ζώνη", "καθαρό" από εργασιακά δικαιώματα και από υποχρεώσεις στον νέο επενδυτή, την αμερικανικών συμφερόντων ONEX, στο πλαίσιο των πολύ επικίνδυνων για τον λαό μας ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, καθώς είναι επίσημα διακηρυγμένο ότι θέλουν τα ναυπηγεία για τον 6ο Στόλο των ΗΠΑ και όχι για τις κοινωνικές ανάγκες της χώρας μας.

Το σχετικό νομοσχέδιο προβλέπει πως όλοι οι εργάτες των ναυπηγείων είναι απολυμένοι, δεν διασφαλίζεται σχεδόν τίποτα από τα εργασιακά τους δικαιώματα, ενώ η επαναπρόσληψή τους θα γίνεται με χειρότερους εργασιακούς όρους ακόμα κι απ' αυτούς που ισχύουν τώρα.

Ορισμένες μικρές βελτιώσεις που έγιναν την τελευταία ώρα πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου επιτεύχθηκαν χάρη στην πίεση και τον αγώνα των εργατικών συνδικάτων και των υπόλοιπων λαϊκών φορέων, χάρη στην αμέριστη στήριξη του ΚΚΕ στους εργάτες, κόντρα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, στην εργοδοσία και τους θλιβερούς κυβερνητικούς συνδικαλιστές που άλλο δεν έκαναν παρά να εκβιάζουν για να προχωρήσει το ξεπούλημα.

Ο αγώνας των εργατών συνεχίζεται αμείωτος! Το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις ώστε να δυναμώσει η πάλη για να μείνουν στα χαρτιά οι αντιλαϊκές προβλέψεις του νομοσχεδίου, για να διευρυνθούν τα εργασιακά δικαιώματα. Ταυτόχρονα καλούμε τους εργάτες να βγάλουν πιο βαθιά συμπεράσματα από την απροκάλυπτη συναίνεση των κατά τ' άλλα "αντιπάλων" ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που ομονοούν όταν αυτό επιβάλλουν τα συμφέροντα των καπιταλιστών - ληστών.

Να βγάλουν επίσης συμπεράσματα για το ότι τελικά η μόνη συμφέρουσα πρόταση για τις λαϊκές ανάγκες είναι αυτή του ΚΚΕ, που προβλέπει ναυπηγεία σχεδιασμένα με σύγχρονες, ασφαλείς υπηρεσίες στην κατασκευή, επισκευή και συντήρηση των πλοίων, με επέκταση και σε άλλους τομείς των μεταφορών, της εθνικής άμυνας, της χαλυβουργίας. Αυτή η πρόταση προϋποθέτει την εργατική εξουσία, ώστε οι εργάτες να απολαμβάνουν τον κόπο τους και η κοινωνία να δουλεύει για τις ανθρώπινες ανάγκες και όχι για το κέρδος των αρπακτικών που λυμαίνονται τη ζωή μας».

Για όλα αυτά τα ζητήματα η ΚΟ Αττικής, καταλήγοντας, καλεί σε πλατιά συμμετοχή στην εκδήλωση που πραγματοποιεί την Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη στην Ελευσίνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ