Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΔΕΘ
«Ευήκοα ώτα» στις αξιώσεις των ομίλων

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε χτες ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, μαζί με πολυμελές κυβερνητικό κλιμάκιο για τις καθιερωμένες συναντήσεις ενόψει της έναρξης της ΔΕΘ. Συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με επιχειρηματικούς, επιστημονικούς και άλλους φορείς της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, εκπροσώπους της Τοπικής Διοίκησης και στελεχών της ΝΔ.

Με άξονα τα «θέλω» των επιχειρηματικών ομίλων, ιδιαίτερα απασχόλησαν τα έργα που υλοποιούνται στην ΠΕ Θεσσαλονίκης στους τομείς των μεταφορικών υποδομών και των δομών επιχειρηματικότητας και καινοτομίας όπως η ΒΙΠΕ Καλοχωρίου και το «Thessintec», οι δομές Υγείας και Πρόνοιας και οι αναπλάσεις όπως το νέο παραλιακό μέτωπο και τα γήπεδα του ΠΑΟΚ και του ΑΡΗ. Το κυβερνητικό πλάνο για τα έργα θα παρουσιαστεί αναλυτικά από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης την ερχόμενη βδομάδα.

Οι εκπρόσωποι των επιχειρηματικών φορέων εμφανίστηκαν αισιόδοξοι όσον αφορά τα μέτρα που θα εξειδικεύσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ για τη στήριξη της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, τα οποία θα βασιστούν στις προτάσεις που κατέθεσαν στη σύσκεψη με το κυβερνητικό κλιμάκιο. Συγκεκριμένα, στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Ελλάδας (ΣΕΒΕ) Σίμος Διαμαντίδης σημείωσε πως οι εκπρόσωποι των επιχειρηματιών συνάντησαν «ευήκοα ώτα στο να λύσουν τα προβλήματα της επιχειρηματικότητας», τα οποία αφορούν ιδιαίτερα τη μείωση του κόστους Ενέργειας.

Ο ίδιος ανέφερε πως συζητήθηκε επίσης η πρόταση για τη δημιουργία ενός Logistic Center στη Θεσσαλονίκη, το οποίο όπως είπε ζήτησαν Σαουδάραβες επιχειρηματίες και για το οποίο προτάθηκε να συμμετέχουν και επιχειρηματικά συμφέροντα των ΗΑΕ, που είναι τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ. Επίσης, συζητήθηκε μεταξύ άλλων και η διαμόρφωση ενός στρατηγικού πλάνου για τον τουρισμό, καθώς όπως ανέφερε ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τα στοιχεία της «Fraport» είναι το μοναδικό που σημειώνει μεγάλη μείωση στις αφίξεις σε σχέση με το 2019.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε και τις Σέρρες, όπου μεταξύ άλλων περιόδευσε σε βιομηχανικές μονάδες, ένα δημοτικό σχολείο στο Νέο Σούλι, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών και την Ψυχιατρική Κλινική του ΓΝ Σερρών.

Σχολιάζοντας την επίσκεψη η ΤΕ Σερρών του ΚΚΕ σημειώνει πως «σε αυτήν την επίσκεψη ο σερραϊκός λαός να κρατήσει το εξής: Καμιά κυβέρνηση και κανένας πρωθυπουργός δεν πρόκειται να δώσει λύσεις στα τεράστια προβλήματα που συσσωρεύονται (...) Υπάρχει πείρα, υπάρχουν πολλά παραδείγματα που μπορεί ο λαός να πάρει θάρρος και κουράγιο, να βρει τη δύναμη να αντεπιτεθεί και να διεκδικήσει τη ζωή που του αξίζει να ζει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ