Σάββατο 9 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Σπρώχνει» την κυβέρνηση

Το επιχείρημα πως η κυβέρνηση «δεν μπορεί να λύσει το ασφαλιστικό επειδή φοβάται το πολιτικό κόστος ενόψει εκλογικών αναμετρήσεων», επισείει η ηγεσία της ΝΔ, προκειμένου να μεγιστοποιήσει την πίεσή της για να προχωρήσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

«Οσο πλησιάζουμε είτε σε νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές είτε κάποια στιγμή και σε εθνικές εκλογές, δε θέλουν να ξαναδημιουργηθεί το κλίμα που δημιουργήθηκε πέρυσι τέτοια εποχή. Ετσι όμως δεν επιλύεται το ασφαλιστικό», δήλωσε χτες (στον «Φλας») ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Νικ. Κακλαμάνης. Προσδιορίζοντας τη στάση του κόμματός του, είπε χαρακτηριστικά: «Εμείς θέλουμε να επιλυθεί το ασφαλιστικό. Θέλετε να μας κατηγορήσετε ακόμα και από κομματική ιδιοτέλεια, δηλαδή ότι μας βολεύει να το επιλύσει το θέμα του ασφαλιστικού η παρούσα κυβέρνηση; Να το δεχτώ κι αυτό»(!).

Παρεμβαίνοντας χτες ο Κ. Μητσοτάκης με γραπτή δήλωσή του, χαρακτηρίζει τις κυβερνητικές θέσεις «δειλές, ασαφείς, συντηρητικές, κοινωνικά άδικες και δημοσιονομικά προδήλως ανεπαρκείς και αναποτελεσματικές»(!). Εκτιμά με τη σειρά του ότι η επιχειρούμενη «μεταρρύθμιση» του ασφαλιστικού «πραγματοποιείται εν όψει των επόμενων εκλογών και όχι εν όψει των αναγκών των επόμενων γενεών». Προχωρώντας κατά πώς το συνηθίζει σε υποδείξεις προς την κυβέρνηση, αναφέρει ότι «η ανάγκη είναι ο υπέρτατος νόμος και η ανάγκη σήμερα μας υποχρεώνει να αναδεχτούμε θυσίες και να ξεχάσουμε την έννοια των κεκτημένων δικαιωμάτων»(!). Επιπλέον επισημαίνει ότι το θέμα της κοινωνικής ασφάλισης συζητείται και σε επίπεδο της ΕΕ και προτρέπει να συμμορφωθούμε και «στις νέες κοινοτικές οδηγίες που σταδιακά διαμορφώνονται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ