Σάββατο 9 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΦΛΩΡΙΝΑ
Διαθέσεις για αγώνα υπάρχουν

Καμία συμμετοχή στο διάλογο - απάτη και συντονισμό και οργάνωση των εργαζομένων για αγώνα ενάντια στις επιλογές της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό, ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι εργαζόμενοι στον ΑΗΣ Μελίτης της ΔΕΗ στη Φλώρινα, στη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε χθες το πρωί αντιπροσωπεία της Επιτροπής Περιοχής Δ. Μακεδονίας του ΚΚΕ μαζί με τον Γιώργο Τούσσα, μέλος της ΚΕ του Κόμματος.

Κατά την επίσκεψη της αντιπροσωπείας στον υπό ανέγερση ΑΗΣ Μελίτης, οι εργαζόμενοι άκουσαν με μεγάλη προσοχή τις θέσεις του ΚΚΕ για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τις μεθοδεύσεις για το ασφαλιστικό και τις δημοτικές εκλογές και έκφρασαν την αγωνία και την ανησυχία τους για τις διαθέσεις κυβέρνησης - εργοδοτών.

Από τη συζήτηση πρόβαλε η ανάγκη για ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της ζωής των εργαζομένων και η μεγάλη απήχηση που βρίσκουν οι θέσεις του ΠΑΜΕ. Εκφράστηκε έντονα από τους εργαζόμενους, ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να διαπραγματεύεται με την κυβέρνηση και τους εργοδότες την απεμπόληση βασικών ασφαλιστικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων και ότι απαιτείται η οργάνωση συντονισμένου αγώνα για να μην περάσουν τα επικίνδυνα σχέδια της κυβέρνησης και αυτών που βάζουν πλάτη σ' αυτά, των ηγεσιών της ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ.

Την προηγούμενη μέρα είχε πραγματοποιηθεί επίσης περιοδεία στον ΑΗΣ Καρδιάς, όπου παρόμοια θέση έκφρασαν και εκεί οι εργαζόμενοι και έκαναν φανερή την επιθυμία τους να συμμετέχουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης.

Ηδη οι τοπικές επιτροπές του ΠΑΜΕ αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για οργάνωση κινητοποιήσεων που βρίσκουν απήχηση και υποστήριξη ανάμεσα στους εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στο Λεκανοπέδιο Πτολεμαΐδας - Αμυνταίου - Κοζάνης, αλλά και στους εργαζόμενους της περιοχής γενικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ