Σάββατο 9 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Χωρίς κατοχύρωση οι μουσικοί

Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη

Την ικανοποίηση των αιτημάτων των μουσικών, οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, ζήτησε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτησή της η βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη, τονίζοντας ότι υπάρχουν μουσικοί στην ΕΡΤ που εργάζονται για 10 έως 25 χρόνια συνεχόμενα με συμβάσεις έργου και εξευτελιστικούς μισθούς.

Ο υφυπουργός Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Τ. Χυτήρης, στην απάντησή του είπε ότι οι μουσικοί της ΕΡΤ είναι σε μία ιδιαίτερη κατάσταση αφού μόνο το 20% από αυτούς είναι μόνιμοι. Υποσχέθηκε, δε, ότι το ποσοστό αυτό θα διευρυνθεί και διέψευσε τις πληροφορίες για διάλυση των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ, λέγοντας ότι αυτά ενισχύονται με υψηλό κονδύλι, ύψους δύο δισ. δρχ.

Η Λ. Κανέλλη τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να είναι η μόνη χώρα στην οποία δεν υπάρχουν αναγνωρισμένα μουσικά σύνολα και οι μουσικοί να παίρνουν από το 1989 τον ίδιο μισθό. Ανέφερε ότι στους 300 χορωδούς της ΕΡΤ μόνο οι 30 είναι μόνιμοι και οι υπόλοιποι είναι έκτακτοι και υπογράφουν χαρτιά ως εργολάβοι. Μάλιστα, οι γυναίκες μουσικοί δεν έχουν ούτε επιδόματα τοκετού, ούτε καν ασφάλιση. Η Λ. Κανέλλη ζήτησε να μην αποχαρακτηριστεί το επάγγελμά τους από βαρύ και ανθυγιεινό και να συνυπογράφονται από τις ορχήστρες των δήμων συλλογικές συμβάσεις με τα συνδικαλιστικά όργανά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ