Σάββατο 9 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ - ΓΣΕΕ
Πρόταση για απεργία στις 3 Απρίλη

Επιμένει, παρά και ενάντια στις διαθέσεις των εργαζομένων, στο διάλογο της απάτης η πλειοψηφία. Η αγωνιστική πίεση, πάντως, δεν περνά απαρατήρητη...

Να απορρίψει η ΓΣΕΕ τα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης, να σταματήσει άμεσα το διάλογο της απάτης και να προκηρύξει για τις 3 Απρίλη πανελλαδική 24ωρη απεργία ζήτησαν χτες τα στελέχη της ΔΑΣ στη συνεδρίαση της ΕΕ της ΓΣΕΕ. Την πρόταση της ΔΑΣ, απέρριψε η πλειοψηφία της ΕΕ, ενώ τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι συνέρχεται η Ολομέλεια της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας.

Η θέση αυτή της πλειοψηφίας βρίσκεται σε αντίθεση με τη θέληση των εργαζομένων, που είναι αντίθετη και στο «πλαίσιο αρχών» του υπουργείου Εργασίας, το οποίο επί της ουσίας επαναφέρει τις προτάσεις Γιαννίτση, αλλά και με τη συνέχιση του «κοινωνικού διαλόγου» τόνισαν τα μέλη της ΔΑΣ. Τα στελέχη της Παράταξης ξεκαθάρισαν ότι τώρα είναι η ώρα για αποφασιστική δράση, για οργάνωση των κινητοποιήσεων που θα υπερασπίζουν την κοινωνική ασφάλιση και παράλληλα θα διεκδικούν την υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, σύμφωνα με τις ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Σημείωσαν δεν, πως το δυναμικό της Παράταξης, και μέσα και έξω από τα όργανα θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, θα συμβάλει αποφασιστικά να μην περάσουν και αυτή τη φορά τα σχέδια της κυβέρνησης και οι αξιώσεις του κεφαλαίου.

Ομως, παρά την απόρριψη της αγωνιστικής πρότασης της ΔΑΣ, πυκνώνουν οι αντιδράσεις εργαζομένων και συνδικάτων, που απαιτούν να προχωρήσουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στην προκήρυξη κινητοποιήσεων στην ενημέρωση και οργάνωση της πάλης. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάτω από την πίεση των ταξικών δυνάμεων, τη δυναμική που αναπτύσσεται και τις αντιδράσεις στους χώρους δουλιάς για το πακέτο Ρέππα, ο Α. Καλύβης αν. πρόεδρος της ΓΣΕΕ σε δήλωσή του, ενώ τάσσεται υπέρ της συνέχισης του «κοινωνικού διαλόγου» με το υπουργείο, ταυτόχρονα προτείνει την πραγματοποίηση απεργιακής κινητοποίησης στις αρχές Απρίλη.

Με τις γνωστές θέσεις της ΓΣΕΕ, εμφανίστηκε στη συνεδρίαση ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Γ. Μανώλης, ο οποίος ζητάει από την κυβέρνηση την τριμερή χρηματοδότηση.

Πρόταση με σκοπιμότητες χαρακτήρισε την πρόταση της ΔΑΣ, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χ. Πολυζωγόπουλος και ισχυρίστηκε ότι η ΓΣΕΕ έχει κάνει όσες απεργίες χρειάζεται. Μάλιστα, για να δικαιολογήσει την απόφασή του στην πραγματοποίηση της δεύτερης συνάντησης με το υπουργείο, επικαλέστηκε την ανάγκη να δοθούν διευκρινίσεις από την κυβέρνηση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργία στις 11 Φλεβάρη προτείνει η ΔΑΣ (2010-01-08 00:00:00.0)
Πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση (2009-01-13 00:00:00.0)
Την Πρωτομαγιά ΤΑΞΙΚΗ απάντηση (2002-04-25 00:00:00.0)
Ούτε να ακούνε για απεργία (2002-04-02 00:00:00.0)
Αμεση παρέμβαση των ταξικών συνδικάτων στο στημένο «διάλογο» (2002-03-08 00:00:00.0)
ΟΧΙ σε αγώνες, ΝΑΙ σε συζήτηση με όρους ΣΕΒ (2002-02-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ