Τρίτη 2 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Ούτε να ακούνε για απεργία

Την ώρα που εργαζόμενοι και πλήθος πρωτοβάθμιων σωματείων της Αθήνας ετοιμάζονται να απαντήσουν αγωνιστικά στην κυβερνητική προσπάθεια διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης, η πλειοψηφία στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ) συνεχίζει να αφήνει την εργατική τάξη της Αθήνας μακριά από αγωνιστική κατεύθυνση, δίνοντας στήριγμα και χρόνο στην κυβέρνηση ώστε να περάσει ανενόχλητη τα αντιασφαλιστικά της μέτρα.

Στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής τα στελέχη της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας ζήτησαν να προτείνει το ΕΚΑ σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να προχωρήσουν συντονισμένα σε απεργία για την κοινωνική ασφάλιση με συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων. Και οι τρεις παρατάξεις όμως, αφού αναλώθηκαν και πάλι σε διαπιστώσεις, αρνήθηκαν την απεργία προβάλλοντας διαφωνία με το πλαίσιο των αιτημάτων της ΔΑΣ. Ταυτόχρονα επιδίωξαν (κυρίως η ΠΑΣΚΕ) να μην παρθεί καμία απόφαση, αποδεικνύοντας ότι το μόνο που κάνουν είναι να οδηγήσουν τους εργαζόμενους της Αθήνας στην αδράνεια την ώρα που κινδυνεύουν τα ασφαλιστικά δικαιώματά τους.

Συγκεκριμένα, η ΠΑΣΚΕ βαδίζοντας στην ίδια γραμμή με αυτή της παράταξης στη ΓΣΕΕ, αρκέστηκε να προτείνει το ΕΚΑ να απαιτήσει από την κυβέρνηση να δώσει διευκρινίσεις για τη χρηματοδότηση του συστήματος, υποστηρίζοντας ότι το όλο κυβερνητικό πακέτο κινείται σε θετική κατεύθυνση. Αξιους συμπαραστάτες βρήκε τα στελέχη της ΔΑΚΕ και της ΑΠ, οι οποίοι επίσης διαφώνησαν με το πλαίσιο της ΔΑΣ και έστειλαν το θέμα της απόφασης κινητοποιήσεων στην κρίση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ αφού πρώτα αξιολογήσει τις προτάσεις της κυβέρνησης...

Τα στελέχη της ΔΑΣ από την άλλη, έκαναν ξεκάθαρο ότι είναι ανάγκη η εργατική τάξη να προχωρήσει τώρα σε κινητοποιήσεις, να αποσυρθούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ από τον «κοινωνικό διάλογο» απάτη και να απορρίψουν συνολικά το πακέτο των μέτρων της κυβέρνησης.

Οπως δήλωσε στο «Ρ» ο Γιώργος Πέρρος, στέλεχος της ΔΑΣ και γραμματέας του ΕΚΑ: «Για μία ακόμα φορά οι τρεις παρατάξεις στήριξαν τις προτάσεις της κυβέρνησης. Αρνήθηκαν την κήρυξη απεργιακής κινητοποίησης ακόμα και στις 18 του Απρίλη και συντονισμό με την ΑΔΕΔΥ και ουσιαστικά χρεώθηκαν τα μέτρα, δηλώνοντας ότι είναι σε θετική κατεύθυνση παρά τη φραστική διαφωνία τους. Εμείς ως ΔΑΣ θα δώσουμε τη μάχη για την αυριανή απεργία, στην προσπάθειά μας να μην περάσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης και θα βοηθήσουμε ώστε να μπουν στον αγώνα αυτό και νέες δυνάμεις. Ενας αγώνας που θα έχει και συνέχεια και θα επιμείνουμε για την κλιμάκωσή του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ