Τρίτη 2 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Από τα χαράματα στο πόδι το λιμάνι

Στα βαπόρια η μάχη, στον Ηλεκτρικό η συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί

Καθημερινή μάχη δίνουν πρωτοβάθμια σωματεία του Πειραιά για τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων της πόλης στην 24ωρη απεργία, στις 3 Απρίλη, για την Κοινωνική Ασφάλιση. Η απεργιακή κινητοποίηση έχει οριστεί για αύριο στις 10.30 το πρωί στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά.

Οι εξορμήσεις και οι περιοδείες με το υλικό των σωματείων στους χώρους δουλιάς συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και θα συνεχιστούν μέχρι και αύριο το ξημέρωμα. Ταυτόχρονα τα σωματεία και οι εργαζόμενοι έχουν πάρει έγκαιρα μέτρα για την περιφρούρηση της απεργιακής τους κινητοποίησης, ενώ μεγάλο βάρος πέφτει στους ναυτεργάτες, οι οποίοι θα αποτρέψουν κάθε προσπάθεια απόπλου καραβιού από το πρώτο λιμάνι της χώρας. Μάλιστα τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» με επιστολή τους προς τον Τύπο και προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν άδικα οι επιβάτες που προγραμματίζουν να ταξιδέψουν, ανακοινώνουν ότι η απεργία αρχίζει στις 6 το πρωί της 3ης Απρίλη και λήγει στις 6 το πρωί της 4ης Απρίλη.

Τα σωματεία που καλούν στην απεργία και την κινητοποίηση είναι τα επτά της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», τα Συνδικάτα Οικοδόμων, Ιματισμού - Κλωστοϋφαντουργίας - Δέρματος, το κλαδικό των εργαζομένων στα ελαιουργοσαπουνοποιεία, τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων, Επισιτισμού - Τουρισμού, η Ενωση Λογιστών και το Σωματείο Πρακτικών Συντηρητών Μηχανικών. Επίσης στην απεργία συμμετέχουν τα σωματεία των εργαζομένων στους Δήμους της πόλης στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ