Τρίτη 2 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΕΜΠΟ
Τετραήμερη απεργία από σήμερα

Απόφαση για 4ήμερη (από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή) απεργία, πήρε χτες, το σύνολο των εργαζομένων (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, σκηνοθέτες, ενδυματολόγοι, παραγωγοί και άλλες ειδικότητες) στον τηλεοπτικό σταθμό ΤΕΜΠΟ. Συνεχίζουν την απεργία, μαζικά, ενάντια στην κατάργηση της Διεύθυνσης και των δελτίων ειδήσεων, απαιτώντας και την καταβολή των δεδουλευμένων. Επίσης, σήμερα και την Πέμπτη 2 Απρίλη θα συγκεντρωθούν έξω από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, γιατί θα ληφθούν αποφάσεις για το θέμα του ΤΕΜΠΟ. Την Πέμπτη θα γίνει και συμβολική παράσταση, έξω από το υπουργείο Τύπου και το υπουργείο Εργασίας.

Με εξώδικο που έστειλε στον ιδιοκτήτη του ΤΕΜΠΟ κ. Ανδρουλιδάκη, η Λιάνα Κανέλλη απαιτεί την τήρηση στο ακέραιο των όρων της υπογεγραμμένης σύμβασης μέχρι την ημερομηνία λήξης, αλλιώς να καταγγελθεί νομίμως και με επαρκείς εξηγήσεις που να καλύπτουν απαιτήσεις και ζημιές. Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι οι δημοσιογράφοι δεν επιτρέπουν στον ιδιοκτήτη «να καθορίζει το περιεχόμενο της δημοσιογραφικής εργασίας και τους όρους άσκησης του λειτουργήματος, τη φύση της ενημέρωσης και τα μέσα της δουλιάς μας, να τους μετατρέψει από δημοσιογράφους σε υποστηρίγματα ή παραγεμίσματα αμφιβόλου ποιότητας δήθεν ψυχαγωγικών παρατράγουδων του συρμού, εκβιάζοντας με τη διατήρηση θέσεων εργασίας σε εποχές ανεργίας και να διατείνεται δημοσίως και με περισσήν έπαρση ότι καταργείτε τη δημοσιογραφία και τους δημοσιογράφους για το καλό της νεολαίας μάλιστα, προσδοκώντας να πείσετε εμάς, την κοινή γνώμη και τους εργαζόμενους σε άλλες ειδικότητες στο σταθμό σας, ότι από τούδε και στο εξής ενημέρωση θα είναι μόνον η υποταγή στις επιχειρηματικές σας επιλογές ή στους εργασιακούς εκβιασμούς σας». Σε άλλο σημείο τέλος, υπογραμμίζει ότι «στην εποχή που θεμελιώνεται το... δικαίωμα των Μπαρ και Μπιγκ Μπράδερ να υπάρχουν στον αέρα με τους δικούς τους όρους και να θεωρείται λογοκρισία η κριτική τους απαξίωση, οι δημοσιογράφοι θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα να εργαζόμαστε στα διάφορα Μέσα ως οι νόμοι και η δεοντολογία της ΕΣΗΕΑ καθορίζουν, χωρίς εσείς ή και οποιοσδήποτε άλλος εργοδότης να μας λογοκρίνει, πολλώ μάλλον να μας καταργεί και να μας μετατρέπει σε υπηρέτες των αλλοτριωτικών οραμάτων του».

  • Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης θα εξετάσει στη σημερινή του συνεδρίαση, την εξώδικη διαμαρτυρία -καταγγελία της ΕΣΗΕΑ, κατά της εταιρίας Νέο Κανάλι Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ (ΤΕΜΠΟ). Η ΕΣΗΕΑ στη δήλωση διαμαρτυρίας καλεί το ΕΣΡ, να λάβει αμέσως και κατά προτεραιότητα θέση, στο ζήτημα που προέκυψε, διότι η συχνότητα εκπομπής την οποία «νέμεται ο ιδιοκτήτης του ΤΕΜΠΟ, είναι δημόσιο αγαθό και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ