Τρίτη 2 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απ' άκρη σ' άκρη στη Βόρεια Ελλάδα

Αποφασιστικά και μαχητικά κατέρχονται στην αυριανή απεργία οι εργαζόμενοι της Μακεδονίας-Θράκης διεκδικώντας τα ζωτικά ασφαλιστικά τους δικαιώματα και απορρίπτοντας την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-εργοδοτών. Στη Θεσσαλονίκη η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιείται στο Εργατικό Κέντρο, στις 10 π.μ., από την Επιτροπή των Σωματείων που απεργούν και στηρίζεται από το ΠΑΜΕ. Τα σωματεία που συμμετέχουν στην απεργία είναι: Ενωση Εμποροϋπαλλήλων, Συνδικάτο Οικοδόμων, «Παγκαπνεργατικό» Σωματείο, Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών και Βοηθών Ανελκυστήρων, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Σωματείο Εργαζομένων στους Περιφερειακούς Δήμους, Συνδικάτο Δέρματος, Ενωση Βαφέων, Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων σε Ιδιωτικές Κλινικές, Σωματείο Εργαζομένων στην Κλινική ΓΑΛΗΝΟΣ, Σωματείο Εργαζομένων στη Γενική Κλινική, Σωματείο Υπαλλήλων Συμβολαιογραφείων, Σωματείο Εργαζομένων Βιβλίου-Χάρτου, Παράρτημα Τυφλών Β. Ελλάδας, Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΘ, Συνδικάτο Εργαζομένων στις Χημικές Βιομηχανίες, Σωματείο Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα», Σωματείο Εργαζομένων στον Επισιτισμό (ΣΕΠΕΤΕ). Το Σωματείο Εργαζομένων ΑΓΝΟ πραγματοποιεί 4ωρη στάση εργασίας και το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» 5ωρη στάση εργασίας.

Στην Κοζάνη η συγκέντρωση πραγματοποιείται στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία από το ΠΑΜΕ. Στην απεργία συμμετέχουν το Σωματείο Οικοδόμων, οι Γουνεργάτες Σιάτιστας και το Σωματείο στο εργοτάξιο της Εγνατίας «GP».

Στην Πτολεμαΐδα πραγματοποιείται συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία από Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων.

Στην Καστοριά η συγκέντρωση πραγματοποιείται στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο από τη Συντονιστική Επιτροπή των Σωματείων που απεργούν. Τα σωματεία που συμμετέχουν στην απεργία είναι: Οικοδόμων, Γουνεργατών και Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Στα Γρεβενά πραγματοποιείται συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο από το Σωματείο Οικοδόμων και το ΠΑΜΕ. Στην απεργία συμμετέχουν το Σωματείο Οικοδόμων και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ.

Στις Σέρρες πραγματοποιείται συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10 π.μ. που οργανώνεται από το ΠΑΜΕ και τα Σωματεία Οικοδόμων και Συνταξιούχων. Στην απεργία συμμετέχει το Σωματείο Οικοδόμων.

Στη Βέροια πραγματοποιείται συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο από τα Σωματεία Συνταξιούχων.

Στη Νάουσα η συγκέντρωση πραγματοποιείται στις 9.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου. Τα σωματεία που συμμετέχουν στην απεργία είναι: Κλωστοϋφαντουργών, Οικοδόμων, Εργαζομένων στα «Κλωστήρια Νάουσας», Εργαζομένων στα «Κλωστήρια Βαρβαρέσου», Κιβωτιοποιών, Εργαζομένων στη Διαλογή και Ψύξη.

Στα Γιαννιτσά συγκέντρωση πραγματοποιείται στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο από το Σωματείο Οικοδόμων που συμμετέχει και στην απεργία.

Στην Κατερίνη η συγκέντρωση θα γίνει στην κεντρική πλατεία στις 10.30 π.μ. από το ΠΑΜΕ. Στην απεργία συμμετέχει το Σωματείο Οικοδόμων.

Στη Δράμα συμμετέχει στην απεργία το Σωματείο Οικοδόμων.

Στην Καβάλα η συγκέντρωση γίνεται στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο από το Σωματείο Οικοδόμων, που συμμετέχει και στην απεργία.

Στο Λιμένα Θάσου πραγματοποιείται συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο από τη Συντονιστική Επιτροπή των σωματείων που συμμετέχουν στην απεργία. Τα σωματεία που απεργούν είναι: Οικοδόμων και Λατόμων Β. Θάσου, Οικοδόμων Λιμεναρίων και Εργαζομένων στα Τουριστικά Επαγγέλματα.

Στον Πολύγυρο Χαλκιδικής συγκέντρωση γίνεται στο Εργατικό Κέντρο στις 6 μ.μ. Στην απεργία συμμετέχει το Σωματείο Οικοδόμων Κασσάνδρας.

Στην Κομοτηνή πραγματοποιείται συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο από τη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων.

Στην Αλεξανδρούπολη συγκέντρωση πραγματοποιείται στις 11 π.μ. μπροστά στο Δημαρχείο από Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών. Στην απεργία συμμετέχει το Σωματείο Οικοδόμων καθώς και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων με 3ωρη στάση εργασίας.

Στην Ξάνθη πραγματοποιείται συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο από Επιτροπή των Σωματείων που απεργούν. Στην απεργία συμμετέχουν το Κλαδικό Σωματείο Ιματισμού, το Σωματείο Εργαζομένων στην ΚΟΜΟΤΕΞ και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ