Σάββατο 9 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ
Τη Δευτέρα έξω από τη ΓΣΕΕ

Στις 11 το πρωί με αίτημα να αποφασίσει η διοίκηση απεργιακή κινητοποίηση

Δράση τώρα! Το μήνυμα για συντονισμένη δράση ενάντια στα νέα μέτρα κατεδάφισης της Κοινωνικής Ασφάλισης, που φέρνει η κυβέρνηση και προσπαθεί να περάσει μέσω του «κοινωνικού διαλόγου»-απάτη, φτάνει καθημερινά απ' όλο και περισσότερα πρωτοβάθμια σωματεία της Αθήνας, τα οποία καλούν τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στο παλλαϊκό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 14 του Μάρτη στο Πεδίον του Αρεως. Παράλληλα, τους καλούν, ως μια πρώτη αποφασιστική απάντηση, να δώσουν δυναμικό «παρών» στο διάβημα διαμαρτυρίας μεθαύριο, Δευτέρα, στις 11 το πρωί, έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ, την ώρα που η Ολομέλεια της διοίκησης θα συνεδριάζει για να αποφασίσει πώς θα συνεχίσει τον «κοινωνικό διάλογο».

Την πρωτοβουλία για το διάβημα πήραν το Συνδικάτο Μετάλλου Νομού Αττικής «Ο Προμηθέας», το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιριών και Γραφείων, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας-Ιματισμού-Δέρματος Αθήνας και η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Στην προκήρυξή τους τα σωματεία της Αθήνας επισημαίνουν μεταξύ άλλων: «Καταδικάζουμε τα αντεργατικά κυβερνητικά μέτρα που κατεδαφίζουν θεμελιακά κοινωνικο- ασφαλιστικά δικαιώματα. Καταδικάζουμε τη συμμετοχή της πλειοψηφίας των διοικήσεων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο στημένο διάλογο με την κυβέρνηση και τους βιομηχάνους, που χρησιμοποιείται για το ξεπούλημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Και νέα σωματεία της Αθήνας, όμως, μπαίνουν στη λίστα, καλώντας τους εργαζόμενους σε συμμετοχή, και συγκεκριμένα:

Οι Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΤΕΒΕ-ΤΣΑ, οι οποίες σημειώνουν σε ανακοίνωση ότι τα μέτρα της κυβέρνησης πλήττουν όλους, παλιούς και νέους ασφαλισμένους, και γι' αυτό δεν πρέπει να παγιδέψουν κανέναν τα διασπαστικά σχέδια της κυβέρνησης.

Η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων-Συνδικαλιστών Πειραιά καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν απαιτώντας συνολική απόρριψη των κυβερνητικών προτάσεων, κανένα διάλογο και άλλοθι σε κυβέρνηση-βιομηχάνους και αποφάσεις από κάθε σωματείο για απεργία, για να μην περάσουν οι μεθοδεύσεις κυβέρνησης-ηγεσίας ΓΣΕΕ και ΣΕΒ. Καλεί επίσης στο διάβημα τη Δευτέρα έξω από τη ΓΣΕΕ.

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να μείνουμε αμέτοχοι στην κατεδάφιση των θεμελιακών κοινωνικο-ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας», σημειώνει το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών.

Την ηγεσία της ΓΣΕΕ καλούν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ-«ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» να αποχωρήσει από τον στημένο διάλογο, να απορρίψει συνολικά τα αντεργατικά μέτρα για την Κοινωνική Ασφάλιση και να προκηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις.

«Ο όποιος διάλογος έχει στόχο το κατά το δυνατόν ανώδυνο πέρασμα στους εργαζόμενους των καταστροφικών για την Κοινωνική Ασφάλιση μέτρων», επισημαίνει η Ενωση Λογιστών Αθήνας.

Την απόρριψη των κυβερνητικών μέτρων και του «κοινωνικού διαλόγου» δηλώνουν τα Σωματεία Εργαζομένων στους Δήμους Ανω Λιοσίων, Πετρούπολης, Καματερού, Ν. Ιωνίας, Μεταμόρφωσης, Μενιδίου, Ελληνικού και του Θριασίου Πεδίου και καλούν τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και τα πρωτοβάθμια σωματεία σε κλιμάκωση του αγώνα τους ενάντια στις κυβερνητικές ρυθμίσεις.

Ολα τα σωματεία καλούν σε μαζική συμμετοχή στο διάβημα έξω από τη ΓΣΕΕ τη Δευτέρα στις 11 το πρωί, ενώ ταυτόχρονα παίρνουν οργανωτικά μέτρα για την επιτυχία του συλλαλητηρίου της Πέμπτης 14 του Μάρτη στο Πεδίον του Αρεως.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Οχι στο διάλογο - είναι κοροϊδία, αποφασίστε τώρα απεργία» (2002-03-12 00:00:00.0)
Αξιώνουν ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ εργαζόμενοι και συνδικάτα (2002-03-09 00:00:00.0)
Κατηγορηματικό ΟΧΙ στον «κοινωνικό διάλογο» (2001-12-07 00:00:00.0)
Οι ταξικές δυνάμεις συνεχίζουν (2001-06-02 00:00:00.0)
Αρχισαν το μάντρωμα στο διάλογο της απάτης (2001-05-22 00:00:00.0)
Πυκνώνουν οι αντιδράσεις (2000-07-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ