Παρασκευή 21 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πυκνώνουν οι αντιδράσεις

Φουντώνει μέρα με τη μέρα το κύμα των αντιδράσεων σωματείων, Εργατικών Κέντρων και άλλων φορέων από κάθε άκρη της χώρας, ενάντια στη λαίλαπα των αντεργατικών μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Σε αγωνιστική απάντηση στα νέα αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης και βιομηχάνων καλεί με ανακοίνωσή της όλα τα συνταξιουχικά σωματεία η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ. Καταγγέλλει τη στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ «που με ύπουλο και απαράδεκτο τρόπο - όπως σημειώνει - υποστηρίζει τα αντεργατικά μέτρα που εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας για όφελος των βιομηχάνων».

Τη νέα επέλαση της κυβερνητικής πολιτικής στις εργασιακές σχέσεις καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου και καλεί «σε ταξικό προσκλητήριο τους εργαζόμενους ώστε να φράξουμε το δρόμο στη νέα αντεργατική "θύελλα"».

Την απαράδεκτη στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ καταγγέλλει στο λαό της Λέσβου με ανακοίνωσή του το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και μεταξύ άλλων σημειώνει ότι «το φαιδρότερο όμως είναι και αυτό καταγγέλλουμε, ότι καλεί αυτή η ανυπόληπτη συνδικαλιστική ηγεσία (που δεν κουνήθηκε έστω με ένα συλλαλητήριο ενάντια στα άλλα μεγάλα προβλήματα) σε σύσκεψη οργανώσεων και σωματείων προκειμένου να προβεί σε "διάβημα διαμαρτυρίας"».

Σε ξεσηκωμό απέναντι στη νέα αντεργατική πρόκληση καλεί με ανακοίνωσή του τους εργαζόμενους το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων «ΣΟΦΤΕΞ». Την κατηγορηματική του αντίθεση στην απόφαση της Κυβερνητικής Επιτροπής να επιταχύνει την κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων, εκφράζει το Συνδικάτο Εργατών Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» και καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου σε πανστρατιά αντίστασης.

Να ανακαλέσει τα νέα μέτρα που μόνο στόχο έχουν την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των βιομηχάνων και του μεγάλου κεφαλαίου, καλεί τον υπουργό Εργασίας με ανακοίνωσή του το σωματείο Εργατοϋπαλλήλων «ΚΑΖΗΣ ΑΒΕΕ». Καλεί επίσης τη ΓΣΕΕ να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους εργαζόμενους. «Δηλώνουμε - τονίζεται τέλος - ότι θα αγωνιστούμε προκειμένου να μην περάσει καμιά αντεργατική αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις».

Την οργή και αγανάκτησή του για τη νέα επίθεση της κυβέρνησης στις εργασιακές σχέσεις, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Προσωπικού ΚΤΕΛ και Οδηγών Ζακύνθου. Καλεί τους οδηγούς να συσπειρωθούν γύρω από το σωματείο και να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων Ελλάδας. «Τα όσα κατά την Κατοχή και μετά από αυτήν έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι - τονίζεται - οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στη γενιά των αντιστασιακών, οι οποίοι έχουν χρέος να υπερασπιστούν αυτές τις μισθολογικές και ασφαλιστικές κατακτήσεις».

Φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στην απόφαση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ να πάρει μέρος στον «κοινωνικό διάλογο», υψώνει η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά και υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της ότι «οι συνταξιούχοι του Πειραιά που βλέπουν ότι το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα και η σύνταξή τους κινδυνεύει με τη συναίνεση και της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, θα αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις για την αποτροπή τέτοιων καταστάσεων, συμπορευόμενοι στα βήματα που μας οδηγεί η μόνη φωνή της εργατιάς, το ΠΑΜΕ».

«Χρειάζεται και επιβάλλεται ο συντονισμένος ενωτικός αγώνας εργαζομένων και απόμαχων για να αποτρέψουμε τη νέα επίθεση και να κατοχυρώσουμε και να επεκτείνουμε τις κατακτήσεις μας», τονίζει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Καβάλας «Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ» και καταγγέλλει τη νέα αντεργατική επίθεση στα εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις.

Τα αντεργατικά μέτρα που εξήγγειλε «σαν τον κλέφτη» η κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της και η παράταξη της ΕΣΑΚ στη «ΣΟΦΤΕΞ». «Αυτά τα μέτρα - σημειώνεται στην ανακοίνωση - αν επιτρέψουμε να περάσουν, ένα στόχο έχουν, φτηνή εργατική δύναμη και αύξηση των υπερκερδών της εργοδοσίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ