Παρασκευή 21 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και ο ρόλος των ΗΠΑ

Και συνεχίζει το δημοσίευμα:

«Τότε, μόλις έμαθε πως τον ξεγέλασαν, είχε ανατρέψει... ένα τραπέζι (!) και φώναζε στον Αμερικανό ειδικό απεσταλμένο Σίσκο σε... σκληρή ναυτική γλώσσα: "Με εξαπατήσατε...", βρίζοντας θεούς και δαίμονες. Μόνο που τότε ήταν αργά.

Ο "Αττίλας" είχε προελάσει στο βόρειο τμήμα της Κύπρου και η Μεγαλόνησος μετρούσε τις πληγές της... Οπως μου είχε αποκαλύψει ο Φαίδων Γκιζίκης λίγους μήνες πριν πεθάνει: "Στην Κύπρο οι διαταγές που είχαν δοθεί στον επικεφαλής των δυνάμεων Γεωργίτση ήταν να μην ενεργήσουν ακόμα κι αν είχαν κάνει απόβαση οι Τούρκοι στην Κύπρο!!!"}.

Δεν τα σημειώνουμε όλ' αυτά, για να θυμίσουμε τις τεράστιες και εγκληματικές ευθύνες των δικτατόρων της Αθήνας για την κυπριακή τραγωδία. Αυτές ήταν, είναι και θα είναι για πάντα δεδομένες. Τα σημειώνουμε, γιατί αποτελούν μια επιπλέον απόδειξη του αμερικανόπνευστου και αμερικανοκίνητου χαρακτήρα όλων των τραγικών γεγονότων, από το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου, μέχρι και την εισβολή. Τα σημειώνουμε, επίσης, γιατί ο περιβόητος Φάκελος της Κύπρου παραμένει ακόμη εφτασφράγιστο μυστικό, κλειδωμένος στις αποθήκες της Βουλής.

Χρειάζεται, άραγε, να θυμίσουμε, ότι και για το τελευταίο, δεν έχει ευθύνη μόνον ή κυρίως η «επάρατος Δεξιά», αλλά και όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ; `Η, μήπως, χρειάζεται να θυμίσουμε, ότι το άνοιγμα του Φακέλου αποτελούσε ένα από τα βασικά συνθήματα και προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ, μέχρι τις εκλογές του 1981;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ